Du kan sagtens få veganske pandekager der smager lige så godt som de traditionelle.
Denne her opskrift er lige som de klassiske pandekager, blot uden mælk og æg. Du kan få tynde elastiske og/eller sprøde pandekager.
Hvis du vil have amerikanerudgaven, kan du komme lidt ekstra mel i, eller starte med mindre sojamælk.
Du skal være opmærksom på hvor meget varme du giver dem, for det kan sagtens gå helt galt, hvis de får fuld knald på panden, og ikke når at blive faste, inden de bliver sorte, for så går de i stykker, når du prøver at vende dem.
Så skal du skrue lidt ned, og evt. bruge en anelse mere smørelse. De er mere porøse end almindelige pandekager, det kan ikke helt undgås.
Veganske Pandekager
Du kan sagtens få veganske pandekager der smager lige så godt som de traditionelle. Denne her opskrift er lige som de klassiske pandekager, blot uden mælk og æg. Du får finde tynde elastiske og/eller sprøde pandekager.
Ingredienser
- 2,5 dl hvedemel
- 1 dl sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 txk vanilje
- 1 tsk kardemomme kan udelades
- 4 dl sojamælk
- 2 spsk rapsolie
- plantemargarine til stegning
Tilberedning
-
Hæld sojamælk og olie i en skål
-
tilsæt de øvrige ingredienser under omrøring
-
Lad dejen trække 30-60 minutter i køleskab
-
Sæt stegepanden til høj varme hvis dejen er tyndflydende, og middel varme hvis dejen er tyk, som til amerikanske pandekager
-
Afmål hvor meget pandekagedej du skal bruge til hver, så er det nemmere. Prøv med et decilitermål, og find ud af hvor meget der er passende på den pande du bruger.
-
Vend pandekagen/pandekagerne når de virker tørre på overfladen (matte), pas på de ikke brænder på. Skru lidt ned hvis de ikke når at tørre på overfladen inden de bliver sorte på undersiden.
-
Placeres på en tallerken, og stilles evt. i 50° varm ovn, så de er lune når de skal serveres.
Servering og tilbehør
Veganske pandekager skal serveres med tilbehør, nøjagtig lige som helt almindelige pandekager. Det kan f.eks. være den traditionelle marmelade og sukker eller flormelis.
Du kan også prøve med:
- Frisk frugt
- Æblemos
- Frugtkompot (det kunne være rabarber, blommer, mørke bær, stikkelsbær)
- Brun farin
- Sirup, helst en agave sirup, men ellers ahorn, dadel eller lakridssirup
- Tofuis, f.eks. mærket Tofuline der kan købes i større supermarkeder. Faktisk har flere tvivlere næsten ikke villet tro på, at det var vegansk is, de spiste 🙂
- Chokoladesauce uden mælk
- Serveret kolde med plantemargarine og rørsukker
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar