De Canadiske pandekager er i størrelse nærmest midt imellem de almindelige danske pandekager, og de amerikanske brunch pandekager.
Der er bagepulver i, så de hæver, men ikke så meget som de amerikanske.
De minder mest om de amerikanske pandekager i konsistens, men der er ikke æg i, hvilket kan være en fordel for nogle.
Canadiske pandekager
De Canadiske pandekager bruges også som brunchpandekager, så du kan med fordel servere dem med toastbrød, bacon og æg, enten scrambled, spejlæg eller røræg. Og husk sirup, det er en af de vigtigste detaljer, til den type pandekager.
Ingredienser
- 180 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl mælk
- 2 tsk olie
Tilberedning
-
Mælk og olie røres sammen i en skål
-
De øvrige ingredienser tilsættes under omrøring
-
Pandekagedejen kan med fordel sættes på køl i en halv til en hel time inden brug
-
Pandekagerne hæver lidt, så pandes sættes på middel varme, da de ellers bliver sorte
-
Tilsæt et par dråber olie eller andet fedtstof på panden til den første pandekage
-
Hæld en afmålt mængde pandekagedej på panden, ikke over ½ dl. Der kan ca. være 3 pandekager på en almindelig pandekagepande
-
Når pandekagerne bliver matte og tørre, skal de vendes. Hvis de er for mørke, kan du skrue lidt ned, eller vende dem lidt før næste gang.
-
Tildæk dem med et viskestykke, eller sæt dem i ovnen for at holde dem varme indtil servering
-
De Canadiske pandekager kan også laves dagen før, og opvarmes i ovn eller mikroovn lige inden servering.
Servering og tilbehør
De Canadiske pandekager bruges også som brunchpandekager, så du kan med fordel servere dem med toastbrød, bacon og æg, enten scrambled, spejlæg eller røræg. Og husk sirup, det er en af de vigtigste detaljer, til den type pandekager.
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar