Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Bageopskrifter / Opskrifter til jul / Pebernødder med en snert af nelliker

Pebernødder med en snert af nelliker

Når vi skal lege mus, er det nødvendigt med pebernødder. Mange pebernødder. Én peger på en pebernød, mens en anden kigger væk.

Bagefter tages pebernødder fra bordet, indtil ”musen” røres. Så skifter turen til den næste. Der må gemmes pebernødder til dagene efter 😉

Pebernødder - opskrift - på pebernøddedej

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 0,25 tsk hjortetakssalt
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk peber
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødte nelliker
  • 175 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

  • Mel og krydderier blandes sammen
  • Smørret hakkes i melet
  • Sukker og æg røres sammen
  • Det hele blandes, og dejen æltes godt sammen
  • Dejen trilles i fingertykke ruller, der skæres i passende stykke *
  • Stykkerne rulles evt. til kugler, der klemmes lidt
    Pebernødder skæres og trilles inden de lægges på bageplade
  • Placer kuglerne på bageplade
  • Bages ved 180° i ca. 10 minutter, til de er gyldenbrune

Tip!
* Hvis dejen er meget blød, kan det være en fordel at sætte den i køleskab en time inden den rulles ud
Pebernødder

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Julens lækre specialiteter

Æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Gløgg og æbleskiver er en naturlig del af julen, og det er faktisk rigtig nemt at lave dem fra bunden af, selv.
Pebernødder med en snert af nelliker

Pebernødder med en snert af nelliker

Når vi skal lege mus, er det nødvendigt med pebernødder. Mange pebernødder. Én peger på en pebernød, mens en anden kigger væk.
Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Så skal der bages lækre sprøde vaniljekranse. Nogle bruger stadig ordet vanille, men det er for gammeldags 😉
Lækre sprøde brunkager

Lækre sprøde brunkager

Ingen jul uden brunkager, så bare se at komme i gang. Det bedste er duften af nybagt, efter en hård kamp med poderne om at få lavet brunkager, og ikke ballade.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Pebernødder med nelliker
Oprindelig dato
2010-12-10
Forberedelsestid
25M
Tilberedelsestid
30M
Total tid
55M
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

BrainstormForce-Store

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg
  • Michael Bredahl til Entrecôte på Weber Grill
  • Kaj Søndergaard til Entrecôte på Weber Grill

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2025 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

×

Log ind

Glemt adgangskode?

Ikke oprettet endnu? Opret en konto

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)