Det er altafgørende for en god flæskesteg at du sikrer dig at sværen bliver sprød.
Ellers er det en fiasko, men det kan du nemt undgå.
De tre tips
- Sørg for at sværen er skåret ordentligt igennem, uden du skærer i kødet
- Sørg for der er godt med salt mellem sværene
- Åbn ovndøren ca. hvert 20. minut og luk dampen ud
Lige når stegen kommer ud, må sværen godt være lidt blød, bare den ikke ser våd ud.
Hvad hvis sværen er blød!
Hvis sværen er våd og/eller blød, er det ind i ovnen igen, med grillen på 250°, men hold øje med stegen, for nu går det stærkt!
Hvis stegen har fået nok, altså nået 65° i kernetemperatur, kan du tage sværene af i stedet for, skille dem ad og lægge dem i en bradepande.
Derefter skal de i ovnen med grill på 250° imens stegen hviler under staniol.
Pas nu på sværen, de skal ikke være sorte.
Weber Grill trick
Hvis du har gang i Weber Grillen, er det næsten endnu nemmere. Mens kødet hviler 10-15 minutter, kan du lige skære sværen af, og lægge den i stegholderen eller en løs rist du kan pille af igen.
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar