Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Fastelavnsboller / Gammeldags med chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade

Hvis du vil lave rigtig nemme fastelavnsboller, kan du lave de helt klassiske gammeldags fastelavnsboller, der egentlig blot er en luftig bolle med chokoladeglasur på.

De er ikke så fancy og farvestrålende som bagerens, men de smager himmelske, og er nemme at lave. Vi regner her med to til hver, hvilket nok er i overkanten for de fleste!

Gammeldags fastelavnsboller med chokoladeglasur

0 fra 0 stemmer
Udskriv

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade

Forberedelsen inkluderer en time + en halv time til hævning, så på de lidt over to timer har du fri over halvdelen af tiden, så du lige kan rengøre redskaber, eller rydde op efter ungerne!

Ret Fastelavn, Kage
Køkken Dansk
Sværhedsgrad Nem
Forb. tid 1 time 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 8 boller

Ingredienser

Dej til fastelavnsboller med chokolade

  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 0.5 æg
  • 1 knivspids salt
  • 250 g hvedemel
  • 0.5 pisket æg til pensling

Glasur til fastelavnsbollerne

  • 100 g flormelis
  • 3 spsk kakao
  • 2 spsk vand tilsæt 1 først og derefter lidt ad gangen
  • 1 spsk ristede nødder på toppen valgfrit

Selve dejen

  1. Smelt smørret forsigtigt i en gryde

  2. Tilsæt mælken, og lad det hele blive lunt

  3. Hæl den lune blanding i en skål, tilsæt gæren og rør til det er opløst

  4. Tilsæt sukker, æg og salt, rør rundt

  5. Tilsæt hvedemel under omrøring lidt ad gangen, og ælt dejen til den er smidig

  6. Stil dejen til hævning overdækket et lunt sted i ca. en time

  7. Drys lidt mel på et bord, og ælt dejen

  8. Del dejen i 8 dele, og rul hver del til en bolle

  9. Sæt bollerne på en bageplade, og lad dem efterhæve en halv time et lunt sted. F.eks. oven på komfuret med ovnen sat til lavest mulige varme

  10. Brug anden halvdel af ægget til at pensle bollerne med

  11. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter ved 200°

  12. Afkøl bollerne inden pyntning

Pyntning af fastelavnsboller

  1. Bland flormelis og kakao i en lille skål

  2. Tilsæt først lidt af vandet, rør rundt

  3. Hæld lidt mere vand i ad gangen, til massen er opløst, men ikke vildt flydende

  4. Skulle det ske, at det bliver flydende, kan der tilsættes lidt mere flormelis og/eller kakao pulver

  5. Smør tilpas med flormelis-kakao glasur på bollerne, og lad dem "tørre"

Gammeldags fastelavnsboller med chokoladeglasur

Andre opskrifter med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og glasur

Fastelavnsboller med creme og glasur

Fastelavn er for mange årets fest, sammen med Halloween, der jo er lidt af det samme, i forhold til udklædning, men til fastelavn hører også verdens bedste fastelavnsboller.
Gammeldags fastelavnsboller med chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade

Hvis du vil lave rigtig nemme fastelavnsboller, kan du lave de helt klassiske gammeldags fastelavnsboller, der egentlig blot er en luftig bolle med chokoladeglasur på.

Du kan også lave fastelavnsbollerne på flere andre måder, der er frit valg:

  • Fastelavnsboller med creme og glasur
  • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
  • Glutenfri fastelavnsboller, uden mælk, uden nødder, uden gær og uden æg (PÅ VEJ!)
  • Fastalavnsboller med remonce chokoladeskum (PÅ VEJ!)
  • Fastelavnsboller med nugat og/eller marcipan (PÅ VEJ!)
  • Fuldkorns fastelavnsboller (PÅ VEJ!)
  • Fastelavnsboller med hjemmelavet æblefyld (PÅ VEJ!)
  • Fastalavnsboller som de kendte laver dem (PÅ VEJ!)
  • Svenske fastelavnsboller – Semlor – med flødeskum og marcipan (PÅ VEJ!)

!Weber Grill ID=11 – TOM

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Kommentarer

  1. jette larsen skriver

    26. februar 2017 kl. 12:30

    Lækre lækre fastelavnsboller, børnene elsker dem5 stars

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt
Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik