Når der skal grilles eller laves lækkerier med mindre stykker kød, kan det godt betale sig at marinere kødet.
Når det er kylling skal der selvfølgelig lidt karry, og også hvidløg i.
Jeg foretrækker at lave en marinade, og så undgå at bruge fedstof på pande eller grill. Det giver kødet himmelsk smag, og gør det ekstra saftigt, når kødet er gennemvædet af marinade.
Ingredienser til marinade
- 2 Spsk. olie
- 1 teske brun farin
- 1 knivspids salt
- godt med krydderier, f.eks. karry og hvidløg
Tilberedning af marinade
- Bland det hele sammen
Forberedelse af kød med marinade
- Hæld marinaden i en pose eller skål
- Alt kan marineres, men vores foretrukne er kylingefiletter der halveres så de ikke skal steges så længe, put kødet i marinaden
- Luk posen og nuldr grundigt, kan (måske) lægges i køleskab til dagen efter
Hvis det er i skålen, skal kødet vendes grundigt, så det hele er sjasket til med marinade
Tilberedning af marineret kød
Generelt så behøves der ikke noget fedstof nåd kødet er marineret. Hvis du vil have en sprød overflade, skal der være fuldt knald på, og netop derfor kan det også være en fordel med tynde filetter eller hvad det nu er du har marineret.
- Varm grill eller pande op
- Grill eller steg uden fedtstof
- Vær påpasselig med ikke at give kødet for meget
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar