Bechamelsauce er en fed ostesovs, der bruges oven på et eller andet, f.eks. lasagne, pasta med kødsovs (lasagnette) eller til flødebagte kartofler uden fløde.
Bechamelsovs kan også bruges til andre retter du synes der kan have et “låg” af ostesovs.
Det bliver endnu bedre med lidt ekstra revet ost oven på, men det er selvfølgelig en smagssag, og et spørgsmål om kalorier!
Ingredienser
Afhængig af hvad det er du kokkererer, kan du med fordel bruge dobbelt på mel og vand, hvis ostesovsen skal være noget tykkere.
- 1 dl vand
- ½ dl mel
- ingefær
- 150 gram revet ost
- ½ liter mælk
Tilberedning
- Lav en meljævning, jeg foretrækker mel-shake
- Hæld meljævningen i ny gryde
- Varm op (husk at røre når det koger)
- Tilsæt ingefær mælk og ost
- Rør rundt, til osten er smeltet
- Hæld over den ret du har lavet!
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar