Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Bageopskrifter / Opskrifter til jul / Lækre sprøde brunkager

Lækre sprøde brunkager

Ingen jul uden brunkager, så bare se at komme i gang. Det bedste er duften af nybagt, efter en hård kamp med poderne om at få lavet brunkager, og ikke ballade.

Brunkager giver den rette julestemning, og duft.

Det er en rimelig stor portion, du kan evt. halvere alle mål. Men med en stor familie, eller lysten til at dele det hjemmebrændte hjemmelavede, kan det være rart at have nok.

Brunkager og brunkagedej

Ingredienser

  • 500 g margarine
  • 500 g sirup
  • 250 g sukker
  • 200 g smuttede og grofthakkede mandler
  • 1 tsk stødt nellike
  • 25 g stødt kanel
  • 35 g kardemomme
  • 15 g pot-aske opløst i lidt varmt vand
  • Finthakket skal af 1 appelsin (kan udelades, evt. erstattes af ½ dl appelsinjuice)
  • 1 kg mel

Fremgangsmåde

  • Opvarm langsomt margarine, sukker og sirup til kogepunktet
  • Under omrøring tilsættes mandler, krydderier, potaske og appelsinskal
  • Når massen er blevet lunken, røres melet i
  • Sæt dejen til afkøling, evt. i køleskab 15 minutter
  • Når dejen er afkølet, rulles den til pølser i en passende tykkelse
  • Pak hver dejpølse i madpapir, og læg dem i fryseren til dagen efter

Dejen kan være frosset ned i flere måneder, så du kan lave en portion klar, og have friskbagte småkager hver gang du skal have gæster.

  • Hiv en brunkagedej ud af fryseren, og skær den i papirstynde skiver
  • Placer kagerne på bagepapir på plade
  • De bages i ovn ved 170° i 5-6 minutter, til de er brune
  • Afkøles inden de spises eller gemmes i kagedåse


OSUMA.DK: Køb for 400,- og få fri fragt ved at bruge koden: NYKUNDE
Levering til hoveddøren, direkte fra Super Brugsen eller Kvickly

Brunkagedej til figurer

Hvis du vil lave figurer, skal du tage dejen ud af fryseren dagen før, og lægge den i køleskab.
Dejen er ret klæbrig hvis først den bliver for varm, så det er en god ide at arbejde med flere små portioner, der kan sættes tilbage på køl mellem hver udrulning og udstikning med kageforme.
  • Tag en portion dej ud af køleskabet
  • Rul dejen ud på en letmelet overflade, evt. på bagepapir, i en tykkelse på ca. 2 mm.
  • Udstik med forme, og fjern først dejen rundt om formen, inden den fjernes, og brunkagen forsøges nænsomt flyttet over på bagepladen
  • Sæt den resterende dej i køleskabet, og tag en anden portion til næste udrulning
  • Fortsæt indtil der ikke er mere dej
  • Hver fyldte plade bages i ovn ved 170° i 5-6 minutter, til de er brune
  • Afkøles inden de spises eller gemmes i kagedåse

Brunkagedej til figurer

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Julens lækre specialiteter

Æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Gløgg og æbleskiver er en naturlig del af julen, og det er faktisk rigtig nemt at lave dem fra bunden af, selv.
Pebernødder med en snert af nelliker

Pebernødder med en snert af nelliker

Når vi skal lege mus, er det nødvendigt med pebernødder. Mange pebernødder. Én peger på en pebernød, mens en anden kigger væk.
Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Så skal der bages lækre sprøde vaniljekranse. Nogle bruger stadig ordet vanille, men det er for gammeldags 😉
Lækre sprøde brunkager

Lækre sprøde brunkager

Ingen jul uden brunkager, så bare se at komme i gang. Det bedste er duften af nybagt, efter en hård kamp med poderne om at få lavet brunkager, og ikke ballade.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Brunkager
Oprindelig dato
2010-12-06
Forberedelsestid
45M
Tilberedelsestid
30M
Total tid
1H15M
Gennemsnitlig bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg
  • Michael Bredahl til Entrecôte på Weber Grill
  • Kaj Søndergaard til Entrecôte på Weber Grill

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2025 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

×

Log ind

Glemt adgangskode?

Ikke oprettet endnu? Opret en konto

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)