Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Saucer og sovser

Lækre saucer til hverdag og fest

Saucer er det der giver smagen til almindelig kedeligt tilbehør. Hvis du serverer ris, kartofler eller grøntsager, skal der bare være en sovs til, der kan få det hele til at glide nemmere ned.

Saucer har været fravalgt i mange situationer, for at skabe sunde retter. Ofte kan visse ingredienserne udskiftes, så saucen bliver noget lettere.

Brug saften fra stegen

Saucen kan laves på panden, efter du har stegt kødet, i en kasserolle, som opbagt eller jævnet, men uanset hvad, er det den grundsubstans som du vælger der giver smagen, og er altafgørende for, om saucen er en succes.

Du kan bruge afkog fra kød, fedtstof fra panden, kartoffelvand og endelig bouillon terninger for at tilsætte ekstra smag. Men det allerbedste du kan gøre, er at bruge saften fra en lækker steg. Sørg for at have en bakke under, når du laver en steg i ovnen eller på Weber grillen. De safter har den bedste smag, og de kan fryses ned, hvis du ikke lige skal bruge dem i dag.

Mange forskellige saucer

Når du skal lære at lave sovs, er den brune sovs den klassiske, og helst krydret med kraften fra stegen, f.eks. sovs til flæskesteg. Flere almindelige saucer er rødvinssauce, baernaise sauce, Hollandaise sauce og persillesauce.

Der findes mange afarter af saucer, der bruges i andre sammenhænge. F.aks. tomatsauce til pasta og lasagne retter eller pizza, bechamelsauce, der er en ostesauce, til “låget” på f.eks. lasagne og andre ovn retter. Mornaysauce der er en helt special sauce, igen en ostesauce, der bruges til bl.a. flødekartofler (flødestuvede kartofler).

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Saucer og sovser

Lækre saucer til hverdag og fest

Lækre saucer til hverdag og fest

Saucer er det der giver smagen til almindelig kedeligt tilbehør. Hvis du serverer ris, kartofler eller grøntsager, skal der bare være en sovs til, der kan få det hele til at glide nemmere ned.
Rødvinssauce - opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce - opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce kan bruges til de fleste lækre møre stege, og så har du en god undskyldning for at tage et glas under tilberedningen.
Lækker marinade til kyllingefiletter

Lækker marinade til kyllingefiletter

Når der skal grilles eller laves lækkerier med mindre stykker kød, kan det godt betale sig at marinere kødet.
Tomatsovs til pizza og lasagne

Tomatsovs til pizza og lasagne

Når du skal lave pizza eller lasagne, skal du have den helt perfekte tomatsovs. Den hjemmelavede er bare bedst.
Verdens bedste sovs til flæskesteg

Verdens bedste sovs til flæskesteg

Når du laver flæskesteg med sprød svær , skal du gemme saften, det giver verdens bedste sovs til flæskesteg .
Bechamelsauce

Bechamelsauce

Bechamelsauce er en fed ostesovs, der bruges oven på et eller andet, f.eks. lasagne, pasta med kødsovs (lasagnette ) eller til flødebagte kartofler uden fløde .

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg
  • Michael Bredahl til Entrecôte på Weber Grill
  • Kaj Søndergaard til Entrecôte på Weber Grill

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2025 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

×

Log ind

Glemt adgangskode?

Ikke oprettet endnu? Opret en konto

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)