Saucer er det der giver smagen til almindelig kedeligt tilbehør. Hvis du serverer ris, kartofler eller grøntsager, skal der bare være en sovs til, der kan få det hele til at glide nemmere ned.
Saucer har været fravalgt i mange situationer, for at skabe sunde retter. Ofte kan visse ingredienserne udskiftes, så saucen bliver noget lettere.
Brug saften fra stegen
Saucen kan laves på panden, efter du har stegt kødet, i en kasserolle, som opbagt eller jævnet, men uanset hvad, er det den grundsubstans som du vælger der giver smagen, og er altafgørende for, om saucen er en succes.
Du kan bruge afkog fra kød, fedtstof fra panden, kartoffelvand og endelig bouillon terninger for at tilsætte ekstra smag. Men det allerbedste du kan gøre, er at bruge saften fra en lækker steg. Sørg for at have en bakke under, når du laver en steg i ovnen eller på Weber grillen. De safter har den bedste smag, og de kan fryses ned, hvis du ikke lige skal bruge dem i dag.
Mange forskellige saucer
Når du skal lære at lave sovs, er den brune sovs den klassiske, og helst krydret med kraften fra stegen, f.eks. sovs til flæskesteg. Flere almindelige saucer er rødvinssauce, baernaise sauce, Hollandaise sauce og persillesauce.
Der findes mange afarter af saucer, der bruges i andre sammenhænge. F.aks. tomatsauce til pasta og lasagne retter eller pizza, bechamelsauce, der er en ostesauce, til “låget” på f.eks. lasagne og andre ovn retter. Mornaysauce der er en helt special sauce, igen en ostesauce, der bruges til bl.a. flødekartofler (flødestuvede kartofler).
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar