Når du laver flæskesteg med sprød svær, skal du gemme saften, det giver verdens bedste sovs til flæskesteg.
Når du laver en flæskesteg, er det vigtigste en god sovs til kartofler og grønsager – næst efter en lækker sprød svær selvfølgelig.
Til sovsen skal bruges saften og kraften fra stegen, så sørg for at samle den op under tilberedning af flæskesteg på grill!
Ingredienser
- Saft fra stegen, så meget som muligt
- Salt
- Peber
- 1 dl. mælk
- Melshake (½ dl mel + 1 dl vand)
- Evt. ekstra smag fra 1 svine- eller oksebouillon
- En sjat Kulør
Tilberedning
- Hæld saften i en gryde over svag varme
- Tilsæt salt, peber og evt. ekstra bouillon
- Når saften koger, tilsættes mælk
- Hæld melshake i lidt ad gangen, så sovsen ikke bliver for tyk
- Smag på sovsen, tilsæt evt. lidt ekstra salt eller bouillon
- Tilsæt kulør, så sovsen får en lækker brun farve
Servering
Sovsen serveres i en rigtig sovseskål, det fortjener den.
…
God fornøjelse / bon apetit
Jørgen Hede skriver
simpel og superlækker sovs