Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop

Indholdsfortegnelse

  • Flæskesteg på Weber grill
  • Ingredienser
  • Forberedelser
  • Tilberedning
  • Servering
  • Vintertip
  • Opskrifter med flæskesteg
  • Weber grill opskrifter
Klinksgaard.dk / Weber grill opskrifter / Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg er noget af det bedste der kan serveres, året rundt. På Weber grillen får stegen den rigtige kulør, og sværen får en perfekt sprødhed.

Flæskesteg på Weber grill

Flæskestegen er en traditionel dansk spise, som bliver allerbedst med en nakkesteg, alternativt en kamsteg, men ribenssteg kan også gøre det. Det er tre vidt forskellige udskæringer, der alle kan benyttes.

Til jul skal der være kartofler, brune kartofler, rødkål og god brun sovs til, mens du om sommeren godt kan slippe af sted med at servere svinet med salat, rodfrugter, en gang flødebagte kartofler (uden fløde), eller søde kartofler med en lækker rødvinssauce.

Du er altid sikker på at en flæskesteg på grill giver glade gæster, og hvis så du har lavet flæskesteg på weber grill, er det endnu bedre, for her bliver kraften under låget 😉

Flæskesteg med sprød svær på Weber grill
Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Få 10 GRATIS tip til din Weber grill

Ingredienser

Flæskestegen svinder en del, afhængig af hvilken udskæring det er. Hvis du laver for meget, er der til en lækker flæskestegssandwich dagen efter.

  • Flæskesteg (400 g pr. person)
  • Salt
  • Peber
  • Evt. et par laurbær blade
  • Ca. 1 liter vand
  • HUSK ingredienser til verdens bedste sovs

Weber iGrill Mini stegetermometer

Forberedelser

Tænd grillstarteren med masser af kul.

  • Selvom sværen er snittet i forvejen, så sørg for at snittene er dybe nok, og går hele vejen fra side til side. Undgå at snitte helt ned i kødet.
  • Gnid sværen med fint salt så det kommer godt ned i sværen. Groft salt kan bruges, men så bør sværen skylles godt (overhældes med vand under grilningen), så det ikke er saltet der knaser mellem tænderne når stegen er færdig, selvom vi er nogen der synes det er lækkert.
  • Drys en anelse peber på, og fordel evt. laurbær bladene jævnt i sværen.

Flæskesteg med sprød svær - saltet

Tilberedning

Fordel kullene rundt i kanten af grillen, eller brug kulsektionerne. Der må godt være flere kul, så “mellemrummet” mellem kulsektionerne også har kul i kanten af grillen: stegen skal have indirekte varme.

  • Sæt en foliebakke i midten til at opsamle fedt og væske.
  • Placer flæskestegen midt i grillen, med sværen opad, og overøs med lidt vand (det er med til at give flæskestegen sprød svær), der gerne skulle ende i foliebakken. Det kan anbefales at bruge en stegholder, så er stegen lettere at få af grillen igen.
  • Den første halve time hældes lidt vand over sværen med jævne mellemrum.
  • Giv stegen 1½ time med låg på (2 kg. steg) eller lidt mere ved en større steg. Brug for en sikkerheds skyld et stegetermometer, der gerne skulle runde 65° til sidst.
  • Når stegen har nået 60° hives stegen ud, og drypbakken tømmes, hvorefter drypbakke og steg fortsætter til de 65° er nået. Væsken bruges til verdens bedste sovs.
  • Når stegen har nået 65° tages den fra grillen, og der vikles stanniol om kødet, ikke om den sprøde svær. Her hviler den 10-15 minutter inden udskæring, og når de magiske 68°.

Flæskesteg med sprød svær er sat til at hvile

Servering

Server med nyopgravede kogte kartofler, eller hvis det er julestegen kan det selvfølgelig være supermarkedets de bedste med rødkål, brunede kartofler og hele tilbehøret – så er der flæskesteg med sprød svær til børn og voksne.

Flæskesteg med sprød svær

Har du prøvet at servere Søde kartofler til flæskestegen? Det smager fantastisk 🙂

Og husk de 10 GRATIS tip til din Weber Grill!

Vintertip

Om vinteren har jeg oplevet at kullene er længere tid om at blive klar. Hvis jeg ikke er kommet i gang i god tid, har jeg snydt lidt, ved at  lade stegen ligge med sværen nedad i almindelig ovn ved 100° i en bradepande med lidt vand, ½ time imens kullene bliver klar.

Det kan også være en fordel når det blæser meget, og grillen ikke rigtig vil tage fat, så det ikke betyder så meget om der er fuld knald på i 1½ time.

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

  • Weber gasgrill Q1000 / Q100

    Weber gasgrill Q1000

    DKK 2.299,00
    Se i butik!
  • Weber gasgrill Q1200

    Weber gasgrill Q1200

    DKK 2.499,00
    Se i butik!
  • Weber vogn gasgrill Q1000 og Q2000

    Weber vogn til gasgrill Q1000 og Q2000 modellerne

    DKK 1.199,00
    Se i butik!
  • Rösle gourmet grill- og stegetermometer

    Rösle gourmet grill- og stegetermometer

    DKK 269,95
    Køb vare

Opskrifter med flæskesteg

3 tips til sprød svær på flæskestegen

3 tips til sprød svær på flæskestegen

Det er altafgørende for en god flæskesteg  at du sikrer dig at sværen bliver sprød. Ellers er det en fiasko, men det kan du nemt undgå.
Flæskesteg

Flæskesteg

Noget af det mest danske mad du kan lave, er en flæskesteg , og det er absolut det bedste ved julen - eller bare alle de dage du laver flæskesteg 🙂
Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill

Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill

Det skulle prøves: Ødelægge en lækker flæskesteg ved at marinere den med olie og bbq krydderi. Og hvor blev det bare godt og super velsmagende 🙂
Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg er noget af det bedste der kan serveres, året rundt. På Weber grillen får stegen den rigtige kulør, og sværen får en perfekt sprødhed.

Weber grill opskrifter

Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill

Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill

Det skulle prøves: Ødelægge en lækker flæskesteg ved at marinere den med olie og bbq krydderi. Og hvor blev det bare godt og super velsmagende 🙂
Entrecôte på Weber Grill

Entrecôte på Weber Grill

Når det er tid til noget rigtigt lækkert, er Entrecôte noget af det nemmeste at lave. Hvad der skal som tilbehør, afhænger af årstiden, men rodfrugter på grillen, salat og så selvfølgelig en rødvinssauce , så sidder den lige i skabet.
Weber Grill opskrifter

Weber Grill opskrifter

Weber Grill opskrifter til lækker grillmad Der er ikke noget bedre end grillmad. Ikke bare almindelige pølser med brød, men en god steg, eller nogle lækre bøffer. Og så kan man lave verdens bedste pizza på webergrillen . Aldrig mere pizzeria, undtagen når jeg ikke gider stå med det hele 😉
Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg er noget af det bedste der kan serveres, året rundt. På Weber grillen får stegen den rigtige kulør, og sværen får en perfekt sprødhed.
Pizza på Weber grill

Pizza på Weber grill

Når først du har prøvet at lave pizza på Weber grill, er det slut med købepizza. Det smager fantastisk, og så kan hver især designe sin helt egen pizza.
Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse

Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse

En meget populær måde at lave grillet kylling, er på dåse. Også kaldet pipfugl på dåse!
Flødekartofler - evt. uden fløde - på Weber grill

Flødekartofler - evt. uden fløde - på Weber grill

Flødekartofler er bare noget af det bedste, desværre er fløde jo ikke så sundt, så du kan også bruge madlavningsfløde med 4% fedt!
Flødebagte kartofler uden fløde - med hvidløg - på Weber grill

Flødebagte kartofler uden fløde - med hvidløg - på Weber grill

Flødebagte kartofler er bare noget af det bedste, desværre er fløde jo ikke så sundt, så i denne opskrift bruges lidt olie og letmælk, for at kartoflerne ikke bliver tørre.
10 GRATIS råd om din Weber grill

10 GRATIS råd om din Weber grill

Det er en livsstil at have en Weber grill, og den skal passes og plejes, som var det dit kæreste eje.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Flæskesteg på Weber Grill med Sprød svær
Oprindelig dato
2011-06-11
Forberedelsestid
10M
Tilberedelsestid
100M
Total tid
120M
Gennemsnitlig bedømmelse
4.51star1star1star1star1star Based on 49 Review(s)

Kommentarer

  1. Carsten Skaarup skriver

    5. juni 2016 kl. 17:03

    Hej, Hvordan skal udluftning i top og bund være?

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      6. juni 2016 kl. 2:09

      Hej Carsten,

      Denne her opskrift har bare fået fuld knald på, med helt åbent i top og bund.

      Men jeg har da overvejet at prøve at skrue lidt ned, for at langtidsstege, men kommer altid for sent i gang til at kunne prøve det 🙂

      Mvh.
      Michael

      Svar
  2. Jacoob Thorup skriver

    12. december 2016 kl. 14:25

    Hvor meget kul og hvilket kul bruger du?

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      12. december 2016 kl. 15:21

      Hej Jacob,

      Om sommeren er det nok med en grill starter med Heat Beads, om vinteren bruger jeg 1½ for en sikkerheds skyld.

      Evt først en, og så den halve efter en time time.

      Kul brænder ud for hurtigt, jeg vil tro du skal bruge tre omgange, inden stegen er gennemgrillet.

      Briketter er lige sagen, og selvom head beads er dyrest, holder de hele vejen, og der er altid gløder tilbage til skumfiduser efter maden.

      De billige kan bruges, men de holder ikke lige så længe 🙂

      Mvh.
      Michael

      Svar
      • Jacob skriver

        13. december 2016 kl. 8:40

        Så du mener ca 1 grillstarter til at starte med, 1/2 til efter en time? Og det er nok til hele stegen?
        Og selv her om vinteren åbent i top og bund?

        Svar
        • Michael Bredahl skriver

          13. december 2016 kl. 10:52

          I det her vejr er 1 grillstarter sikkert nok, men jeg vil alligevel lave en halv ekstra, så den er klar efter en time. Hellere brug for meget end for lidt, og når det er Head Beads er de jo lige til at slukke ved at lukke top og bund.

          De åbne huller er kun for at holde temperaturen oppe, hvis du f.eks. lukker næsten for bunden, og tre-kvart for toppen, kommer temperaturen ned til en langtidsstegning, så det skal der selvfølgelig også med i overvejelserne, i forhold til hvornår stegen sættes igang 🙂

          Svar
      • Jacob skriver

        13. december 2016 kl. 8:41

        Og ja bruger kun heat beats

        Svar
  3. Michael skriver

    23. januar 2017 kl. 19:44

    Når du steger den på hovedet i ovnen, ryger alt salt så ikke ud i vandet? Eller salter du bagefter?5 stars

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      25. januar 2017 kl. 12:20

      Du har ret – jeg salter lidt før, men mest efter 🙂

      Herlige hilsner
      Michael

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2022 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

VIND 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så ryger du også ud af lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik