Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Bageopskrifter / Opskrifter til jul / Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Så skal der bages lækre sprøde vaniljekranse. Nogle bruger stadig ordet vanille, men det er for gammeldags 😉

Vidste du, at hullet i midten er spøgelsernes livret? Det fik jeg i hvert fald at vide da jeg var barn, så jeg har spist mange vaniljekranse rundt om hullet! Det gav også mange spekulationer om, hvordan det kunne lade sig gøre, jeg var meget praktisk som knægt 🙂

Vaniljekranse opskrift

Vaniljekranse er lidt mere krævende end så mange andre småkager. Også mere krævende end brunkager. Men her får du hjælp i tilpas små tempi, så det bliver nemt som en leg.

Til vaniljekranse skal du bruge en kødhakker, noget som de fleste dårligt aner hvad er, men har du en ældre nabo, kan du sikkert låne en, måske endda en gammel støbejerns en med håndsving 🙂

De fleste køkkenmaskiner har mulighed for ekstraudstyr, som f.eks. en kødhakker, og der findes flere løse modeller der kun er kødhakker, men det er måske i overkanten at investere i en kødhakker – de fås fra ca. 700,- hos Coop webshop!

Alternativt kan du bruge en sprøjtepose, men det er altså ekstremt hårdt arbejde, at gøre det på den måde!

Ingredienser

  • 500 g mel
  • ½ tsk hjortetakssalt
  • 1 knivspids salt
  • 350 g smør (koldt)
  • kornene af 2 vaniljestænger
  • 250 g sukker
  • 1 sammenpisket æg
  • 50 g meget finthakkede mandler (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestængerne på langs, og skrab forsigtigt kornene ud *
  • Bland vaniljekorn og sukker sammen **
  • Bland melet og hjortetakssalt sammen
  • Hak det kolde smør i stykker, og smuldr mel og smør, til det er jævnt fordelt
  • Bland/rør ægget og vanilje+sukkerblandingen i dejen, uden at ælte ret meget ***
  • Stil dejen i køleskab mindst ½ time. Kan også tåle at stå et par dage overdækket
  • Sørg for at bagepladerne er kolde
  • Tag dejen ud af køleskabet, og kør den gennem kødhakkerens stjerneform, eller en sprøjtepose med stjernetyl
  • Skær stykker af stjernedejen i 5 til 8 cm længde, der samles til en cirkel
    prøv dig frem og find din foretrukne længde
  • Læg vanillekransene på bageplade med bagepapir på, eller smurte
  • Bag i 190° varm ovn i 10 minutter, til de er gyldne

TIP!

* Gem skallen fra vaniljen, og læg i kagedåsen sammen med vaniljekransene, for at give en ekstra duft af vanilje.

**For at vaniljekornene ikke skal klumpe sammen i melet, blandes de først i sukkeret, ved at tage vaniljekorn og lidt sukker (1-2 spsk) og blande sammen. Herefter blandes der mere sukker i, så alle vaniljekorn og alt sukkeret til sidst er blandet sammen.

*** Dejen er meget fedtet, og flyder nemt, så derfor kolde bageplader, og kold dej!

Vanille eller vanilje?

Vanille er gammeldags, så jeg her valgt at bruge vanilje i stedet for. Hvis du bruger stavekontrol, bliver du gjort opmærksom på det!

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Julens lækre specialiteter

Æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Gløgg og æbleskiver er en naturlig del af julen, og det er faktisk rigtig nemt at lave dem fra bunden af, selv.
Pebernødder med en snert af nelliker

Pebernødder med en snert af nelliker

Når vi skal lege mus, er det nødvendigt med pebernødder. Mange pebernødder. Én peger på en pebernød, mens en anden kigger væk.
Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Så skal der bages lækre sprøde vaniljekranse. Nogle bruger stadig ordet vanille, men det er for gammeldags 😉
Lækre sprøde brunkager

Lækre sprøde brunkager

Ingen jul uden brunkager, så bare se at komme i gang. Det bedste er duften af nybagt, efter en hård kamp med poderne om at få lavet brunkager, og ikke ballade.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Opskrift på vaniljekranse
Oprindelig dato
2010-12-08
Forberedelsestid
1H
Tilberedelsestid
1H
Total tid
2H
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 37 Review(s)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik