Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Weber grill opskrifter / Entrecôte på Weber Grill

Entrecôte på Weber Grill

Når det er tid til noget rigtigt lækkert, er Entrecôte noget af det nemmeste at lave. Hvad der skal som tilbehør, afhænger af årstiden, men rodfrugter på grillen, salat og så selvfølgelig en rødvinssauce, så sidder den lige i skabet.

Lækker mør Entrecote

Entrecote er skåret af en lækker mør filet med fedtmarmorering, i ca. 2 cm tykke skiver.

Her kan du næsten ikke fejle, med mindre du får lavet dem til trækul i stedet 🙂

Entrecote på Weber Grill

Egentlig er selve det at grille Entrecôte ret simpelt. Det kommer an på tilbehøret, hvornår du skal gå i gang.

Som krydderi kan du nøjes med salt, da grillningen af fedtkanten helt automatisk giver en meget røget og grillet smag.

Hvis du har en ynglings grill sauce du plejer at bruge, kan du selvfølgelig påvirke smagen med den.

Ingredienser

  • 250g Entrecôte pr. person
  • Salt og peber
  • Olie eller din yndlings grillsauce

Hvor meget kød du du skal beregne pr. person, afhænger selvfølgelig af om der er børn med, og om det er en lidt grovædende familie.

Eller ganske enkelt om du går efter LCHF princippet, hvor det gælder om at få masser af kød, grøntsager og salat, og mindre pasta, ris, kartofler og brød.

Entrecote

Tilberedning

Uanset om du bruger kul eller gas, gælder det om at grillen skal være rigtig varm inden du starter. Det giver klart det bedste resultat, så de ikke bliver gennemstegt, inden de har fået farve.

  • Start med tænde grillen i god tid
  • Pensel dine entrecotes med olie eller grillsauce
  • Kom salt og peber på, hvis de skal krydres yderligere (afhængig af olie eller grillsauce)
  • Giv fedtkanten en omgang med fuld knald på, det giver smag til resten af kødet, og til dem der spiser fedtkanten.
  • Sørg for at have en bakke under til opsamling af kraften, hvis du har planer om at lave en god sovs også!
  • Jeg kan bedst lide fuld knald på grillen, og give dem ca. 2 minutter på hver side (afhængig af tykkelsen). De er rosa indeni, og lækre. Skal de være gennemstegt, kan du med fordel give dem fuld knald på hver side, til de har fået farve, og så flytte dem til et lidt mindre varmt sted på grillen, eller skrue ned hvis det er en gasgrill. De skal have 3-5 minutter på hver side, afhængig af varmen og tykkelsen. Men så er der ikke noget til saucen.
  • Lad dem hvile et par minutter, inden servering
  • Total tid brugt, ca. 10 minutter

Servering

Som sagt til at starte med, så er det tilbehøret der tager tiden.

Det kan f.eks. være tomatsalat, en salat med tomater, agurk og champignon, evt. krydret med en god ost i tern.

Du kan også servere kartoffelbåde og grøntsager, med en lækker rødvinssauce lavet af saften fra kødet (og en sjat rødvin selvfølgelig).

Et godt tip til kartoffelbåde kan være de lækre ovnstegte kartoffelbåde af søde kartofler, eller hvad med flødebagte kartofler (uden fløde) der også kan klares på grillen.

Det kan også blot være rodfrugter i en bakke, der sættes på grillen lang tid før Entrecote skal laves, for det tager tid 🙂

Entrecote med rodfrugter

Vin til maden

Da Vinci Chianti ClassicoMed så lækkert et stykke kød, skal der selvfølgelig en god Italiensk rødvin til, og her vil jeg klart anbefale en Da Vinci Chianti Classico, fra vinhuset Leonardo Da Vinci.

Og ja, det er den Leonardo’s hjemby der huser disse spektakulære vinmarker i maleriske omgivelser.

Alternativet kunne være en Da Vinci Brunello di Montalcino hvis budgettet er til det.

Hvor kommer en Entrecôte fra?

Entrecôte er skiver af en velhængt oksefilet, på et par cm i tykkelse. Det kan være skiver af tyndsteg, tyksteg eller højreb. Nogle gange er det den marmorerede del (med fedt streger midt i kødet), der retteligt hedder ribeys, men nogle gange serveres som Entrecôte.

Uanset hvilken del, er det noget af det bedste kød du kan servere for dine gæster.

  • Weber gasgrill Q1000 / Q100

    Weber gasgrill Q1000

    kr. 2.299,00
    Se i butik!
  • Weber gasgrill Q1200

    Weber gasgrill Q1200

    kr. 2.499,00
    Se i butik!
  • Weber vogn gasgrill Q1000 og Q2000

    Weber vogn til gasgrill Q1000 og Q2000 modellerne

    kr. 1.199,00
    Se i butik!
  • Rösle gourmet grill- og stegetermometer

    Rösle gourmet grill- og stegetermometer

    kr. 269,95
    Køb vare

Weber grill opskrifter

Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill

Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill

Det skulle prøves: Ødelægge en lækker flæskesteg ved at marinere den med olie og bbq krydderi. Og hvor blev det bare godt og super velsmagende 🙂
Entrecôte på Weber Grill

Entrecôte på Weber Grill

Når det er tid til noget rigtigt lækkert, er Entrecôte noget af det nemmeste at lave. Hvad der skal som tilbehør, afhænger af årstiden, men rodfrugter på grillen, salat og så selvfølgelig en rødvinssauce , så sidder den lige i skabet.
Weber Grill opskrifter

Weber Grill opskrifter

Weber Grill opskrifter til lækker grillmad Der er ikke noget bedre end grillmad. Ikke bare almindelige pølser med brød, men en god steg, eller nogle lækre bøffer. Og så kan man lave verdens bedste pizza på webergrillen . Aldrig mere pizzeria, undtagen når jeg ikke gider stå med det hele 😉
Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg med sprød svær på Weber grill

Flæskesteg er noget af det bedste der kan serveres, året rundt. På Weber grillen får stegen den rigtige kulør, og sværen får en perfekt sprødhed.
Pizza på Weber grill

Pizza på Weber grill

Når først du har prøvet at lave pizza på Weber grill, er det slut med købepizza. Det smager fantastisk, og så kan hver især designe sin helt egen pizza.
Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse

Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse

En meget populær måde at lave grillet kylling, er på dåse. Også kaldet pipfugl på dåse!
Flødekartofler - evt. uden fløde - på Weber grill

Flødekartofler - evt. uden fløde - på Weber grill

Flødekartofler er bare noget af det bedste, desværre er fløde jo ikke så sundt, så du kan også bruge madlavningsfløde med 4% fedt!
Flødebagte kartofler uden fløde - med hvidløg - på Weber grill

Flødebagte kartofler uden fløde - med hvidløg - på Weber grill

Flødebagte kartofler er bare noget af det bedste, desværre er fløde jo ikke så sundt, så i denne opskrift bruges lidt olie og letmælk, for at kartoflerne ikke bliver tørre.
10 GRATIS råd om din Weber grill

10 GRATIS råd om din Weber grill

Det er en livsstil at have en Weber grill, og den skal passes og plejes, som var det dit kæreste eje.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Entrecôte på Weber Grill
Michael Bredahl
Oprindelig dato
2014-12-29
Forberedelsestid
2
Tilberedelsestid
8
Total tid
10
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kommentarer

  1. Kaj Søndergaard skriver

    25. juli 2019 kl. 11:38

    Lærerigt, men er det ikke barbarisk at lave grillsauce af unge mænd! 😉

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      25. juli 2019 kl. 12:16

      Hej Kaj,

      Pokkers, jeg er lidt nidkær med mine tekster, og jeg kan ikke udelukke at det er hjernen der har forbyttet et d med g.

      Det er rettet, og stor tak for at du gjorde mig opmærksom på min barbariske fejl 🙂

      Hav en fortsat fantastisk god dag!

      Michael

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt
Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik