Når det er tid til noget rigtigt lækkert, er Entrecôte noget af det nemmeste at lave. Hvad der skal som tilbehør, afhænger af årstiden, men rodfrugter på grillen, salat og så selvfølgelig en rødvinssauce, så sidder den lige i skabet.
Lækker mør Entrecote
Entrecote er skåret af en lækker mør filet med fedtmarmorering, i ca. 2 cm tykke skiver.
Her kan du næsten ikke fejle, med mindre du får lavet dem til trækul i stedet 🙂
Egentlig er selve det at grille Entrecôte ret simpelt. Det kommer an på tilbehøret, hvornår du skal gå i gang.
Som krydderi kan du nøjes med salt, da grillningen af fedtkanten helt automatisk giver en meget røget og grillet smag.
Hvis du har en ynglings grill sauce du plejer at bruge, kan du selvfølgelig påvirke smagen med den.
Ingredienser
- 250g Entrecôte pr. person
- Salt og peber
- Olie eller din yndlings grillsauce
Hvor meget kød du du skal beregne pr. person, afhænger selvfølgelig af om der er børn med, og om det er en lidt grovædende familie.
Eller ganske enkelt om du går efter LCHF princippet, hvor det gælder om at få masser af kød, grøntsager og salat, og mindre pasta, ris, kartofler og brød.
Tilberedning
Uanset om du bruger kul eller gas, gælder det om at grillen skal være rigtig varm inden du starter. Det giver klart det bedste resultat, så de ikke bliver gennemstegt, inden de har fået farve.
- Start med tænde grillen i god tid
- Pensel dine entrecotes med olie eller grillsauce
- Kom salt og peber på, hvis de skal krydres yderligere (afhængig af olie eller grillsauce)
- Giv fedtkanten en omgang med fuld knald på, det giver smag til resten af kødet, og til dem der spiser fedtkanten.
- Sørg for at have en bakke under til opsamling af kraften, hvis du har planer om at lave en god sovs også!
- Jeg kan bedst lide fuld knald på grillen, og give dem ca. 2 minutter på hver side (afhængig af tykkelsen). De er rosa indeni, og lækre. Skal de være gennemstegt, kan du med fordel give dem fuld knald på hver side, til de har fået farve, og så flytte dem til et lidt mindre varmt sted på grillen, eller skrue ned hvis det er en gasgrill. De skal have 3-5 minutter på hver side, afhængig af varmen og tykkelsen. Men så er der ikke noget til saucen.
- Lad dem hvile et par minutter, inden servering
- Total tid brugt, ca. 10 minutter
Servering
Som sagt til at starte med, så er det tilbehøret der tager tiden.
Det kan f.eks. være tomatsalat, en salat med tomater, agurk og champignon, evt. krydret med en god ost i tern.
Du kan også servere kartoffelbåde og grøntsager, med en lækker rødvinssauce lavet af saften fra kødet (og en sjat rødvin selvfølgelig).
Et godt tip til kartoffelbåde kan være de lækre ovnstegte kartoffelbåde af søde kartofler, eller hvad med flødebagte kartofler (uden fløde) der også kan klares på grillen.
Det kan også blot være rodfrugter i en bakke, der sættes på grillen lang tid før Entrecote skal laves, for det tager tid 🙂
Vin til maden
Med så lækkert et stykke kød, skal der selvfølgelig en god Italiensk rødvin til, og her vil jeg klart anbefale en Da Vinci Chianti Classico, fra vinhuset Leonardo Da Vinci.
Og ja, det er den Leonardo’s hjemby der huser disse spektakulære vinmarker i maleriske omgivelser.
Alternativet kunne være en Da Vinci Brunello di Montalcino hvis budgettet er til det.
Hvor kommer en Entrecôte fra?
Entrecôte er skiver af en velhængt oksefilet, på et par cm i tykkelse. Det kan være skiver af tyndsteg, tyksteg eller højreb. Nogle gange er det den marmorerede del (med fedt streger midt i kødet), der retteligt hedder ribeys, men nogle gange serveres som Entrecôte.
Uanset hvilken del, er det noget af det bedste kød du kan servere for dine gæster.
Kaj Søndergaard skriver
Lærerigt, men er det ikke barbarisk at lave grillsauce af unge mænd! 😉
Michael Bredahl skriver
Hej Kaj,
Pokkers, jeg er lidt nidkær med mine tekster, og jeg kan ikke udelukke at det er hjernen der har forbyttet et d med g.
Det er rettet, og stor tak for at du gjorde mig opmærksom på min barbariske fejl 🙂
Hav en fortsat fantastisk god dag!
Michael