Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Pandekager / Pandekager med is og topping til dessert

Pandekager med is og topping til dessert

Pandekager med is er en af vores favorit desserter. Det er  nemt at lave, kan laves i forvejen, og er hurtigt at servere efter et lækkert måltid.

Pandekager med is
Pandekager med is

Pandekager med is

Det kan også være en eftermiddag, hvor lækkersulten melder sig 🙂

Tilberedning

  • Lav en pandekagedej som normalt, dog vil jeg anbefale, at du tilsætter 1 tsk vanille 🙂
Så er pandekagerne serveret
4.29 fra 14 stemmer
Udskriv

Nemme dessertpandekager

De grundlæggende ingredienser til pandekager er mælk, mel, æg og noget krydderi, men de kan sammensættes i uendelige variationer, hvor de enkelte ingredienser erstattes af noget “andet”.

Pandekagedejen laves som en let flydende dej, der steges på en pande evt. tilsat noget fedtstof, til den er gylden.

Ret Dessert, Pandekager
Køkken Dansk
Sværhedsgrad Nem
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 20 stk
Forfatter Michael Bredahl

Ingredienser

  • 2 stk Æg
  • 4 dl Mælk
  • 50 g Smør eller olie
  • 300 g Mel
  • 0,5 dl Sukker
  • 0,25 tsk Salt
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 klat Smør til stegning

Forberedelse - pandekagedejen

  1. Start med at slå æg ud i en skål

  2. Tilsæt æg, mælk og smør (jeg smelter altid smørret i en lille kasserolle først)

  3. Bland det godt sammen

  4. Bland mel sukker bagepulver og salt i en skål for sig

  5. Hæld det tørre over i det våde under omrøring

  6. Dejen blandes til en let flydende masse

* Hvis "dejen" er for tyk, tilsættes lidt mere mælk. Du skal kunne tage det op i et målebæger, og det løber ud igen uden problemer

Tilberedning - Sådan laver du pandekager

  1. Fyr op under panden på fuld knald

  2. Put en klat smør på stegepanden

  3. Lad det smelte og brune (til det er bruset af) men ikke branke

  4. Tag et målebæger, og kom en sjat pandekagedej (lidt under 1 dl) på panden, vip panden rundt, så dejen fordeles jævnt

  5. Hvis dejen ikke fordeles jævnt, er den for tyk!

  6. Prøv at vrikke panden fra side til side, og se om dejen slipper, hvis den ikke gør det, skal du hjælpe lidt til med en spatel forsigtigt i kanten. Du kan også prøve at "skubbe" panden nedad, for at se om pandekagen letter fra panden

  7. Lad pandekagen blive næsten tør på den øverste side (så det ikke er flydende), og vend - inden den bliver brændt

  8. Når pandekagen har fået nok, og den er gylden på begge sider, lægges den på en tallerken (evt. i ovnen eller under viskestykke)

  9. Hvis du bruger olie i dejen, kan det være du ikke behøver bruge mere fedtstof. Med smør er det nødvendigt at komme en lille klat mere på panden for hver pandekage

  10. Gentag processen, til der ikke er mere dej i skålen

Opskriftsnoter

Jeg har fuld knald på panden under hele tilberedningen, og hvis du gør det samme, må du ikke gå fra komfuret imens.

Det går pludselig stærkt, og så er de nemt brændte i stedet for gyldne!

  • Tag isen ud ca. 10 – 20 minutter inden servering, afhængig af hvor hård den er!
  • Arranger pænt, eller lav portionsanretninger, afhængig af hvad gæsterne har fortjent

Topping til isen

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan tilbyde som tilbehør til pandekager med is, som topping:

  • Chokoladesovs
  • Karamelsovs
  • Forskelligt farvet krymmel
  • Finthakkede hasselnødder
Pandekage med is - traditionelt rullet sammen
Pandekage med is – traditionelt rullet sammen

Isen kan være alt muligt, her er brugt vanille med karamel, mums:)

Pandekage med is - simpel anretning
Pandekage med is – simpel anretning

 

Pandekager med is
Pandekager med is og tilsat hygge med topping

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl


Opskrifter på pandekager

Pandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Bananpandekager
  • Canadiske pandekager
  • Pandekager - opskrift på pandekagedej
  • Pandekager med øl
  • Pandekager uden æg 🥞
  • Sunde glutenfri bananpandekager
  • Veganske Pandekager
  • Giv en stemme og skriv en kommentar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Konkurrence

    Vind 2000 kr!

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

    * = Obligatorisk felt
    Konkurrence

    Vind 2000 kr!

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

    * = Obligatorisk felt

    Seneste kommentarer

    • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
    • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
    • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
    • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
    • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

    Kategorier

    • Forretter
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Lette retter
    • Salater
    • Saucer
    • Desserter
    • Bageopskrifter
    • Ferie
    • Påske

    Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

    Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

    Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

    samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

    Konkurrence

    TILMELD VORES NYHEDSBREV

    VIND 2000 kr!

    Nej tak

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

    Klinksgaard.dk
    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privatliv oversigt

    Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

    Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

    Strengt nødvendige cookies

    Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

    Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

    Øvrige cookies

    Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

    Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

    Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

    Cookie politik

    Mere information om vores Cookie Politik