Pandekager med is er en af vores favorit desserter. Det er nemt at lave, kan laves i forvejen, og er hurtigt at servere efter et lækkert måltid.
Pandekager med is
Det kan også være en eftermiddag, hvor lækkersulten melder sig 🙂
Tilberedning
- Lav en pandekagedej som normalt, dog vil jeg anbefale, at du tilsætter 1 tsk vanille 🙂
Nemme dessertpandekager
De grundlæggende ingredienser til pandekager er mælk, mel, æg og noget krydderi, men de kan sammensættes i uendelige variationer, hvor de enkelte ingredienser erstattes af noget “andet”.
Pandekagedejen laves som en let flydende dej, der steges på en pande evt. tilsat noget fedtstof, til den er gylden.
Ingredienser
- 2 stk Æg
- 4 dl Mælk
- 50 g Smør eller olie
- 300 g Mel
- 0,5 dl Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 1 tsk Bagepulver
- 1 klat Smør til stegning
Forberedelse - pandekagedejen
-
Start med at slå æg ud i en skål
-
Tilsæt æg, mælk og smør (jeg smelter altid smørret i en lille kasserolle først)
-
Bland det godt sammen
-
Bland mel sukker bagepulver og salt i en skål for sig
-
Hæld det tørre over i det våde under omrøring
-
Dejen blandes til en let flydende masse
* Hvis "dejen" er for tyk, tilsættes lidt mere mælk. Du skal kunne tage det op i et målebæger, og det løber ud igen uden problemer
Tilberedning - Sådan laver du pandekager
-
Fyr op under panden på fuld knald
-
Put en klat smør på stegepanden
-
Lad det smelte og brune (til det er bruset af) men ikke branke
-
Tag et målebæger, og kom en sjat pandekagedej (lidt under 1 dl) på panden, vip panden rundt, så dejen fordeles jævnt
-
Hvis dejen ikke fordeles jævnt, er den for tyk!
-
Prøv at vrikke panden fra side til side, og se om dejen slipper, hvis den ikke gør det, skal du hjælpe lidt til med en spatel forsigtigt i kanten. Du kan også prøve at "skubbe" panden nedad, for at se om pandekagen letter fra panden
-
Lad pandekagen blive næsten tør på den øverste side (så det ikke er flydende), og vend - inden den bliver brændt
-
Når pandekagen har fået nok, og den er gylden på begge sider, lægges den på en tallerken (evt. i ovnen eller under viskestykke)
-
Hvis du bruger olie i dejen, kan det være du ikke behøver bruge mere fedtstof. Med smør er det nødvendigt at komme en lille klat mere på panden for hver pandekage
-
Gentag processen, til der ikke er mere dej i skålen
Opskriftsnoter
Jeg har fuld knald på panden under hele tilberedningen, og hvis du gør det samme, må du ikke gå fra komfuret imens.
Det går pludselig stærkt, og så er de nemt brændte i stedet for gyldne!
- Tag isen ud ca. 10 – 20 minutter inden servering, afhængig af hvor hård den er!
- Arranger pænt, eller lav portionsanretninger, afhængig af hvad gæsterne har fortjent
Topping til isen
Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan tilbyde som tilbehør til pandekager med is, som topping:
- Chokoladesovs
- Karamelsovs
- Forskelligt farvet krymmel
- Finthakkede hasselnødder
Isen kan være alt muligt, her er brugt vanille med karamel, mums:)
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar