Jeg fik spørgsmålet en gang: kan man lave pandekager uden æg? Og selvfølgelig kan du det. Der er et par tricks du skal have med, men så har du også nogle lækre pandekager der smager (næsten) lige så godt som de helt almindelige.
Er du allergisk over for æg, så får du her den opskrift der kan redde pandekagedagen for dig 🙂
Pandekager uden æg
Kan man lave pandekager uden æg? selvfølgelig kan du det! Der er et par tricks du skal have med, men så har du også nogle lækre pandekager der smager (næsten) lige så godt som de helt almindelige.
Ingredienser
- 200 g Hvedemel
- 5 dl Tykmælk
- 100 g Sukker
- 2 Tsk Natron
- 3 Spsk Smør Smeltet
Tilberedning
-
Rør tykmælk og sukker sammen
-
Bland Natron og hvedemel i
-
Smelt smørret og rør det sammen med dejen
-
Lad dejen stå køligt i en halv time, inden tilberedning
Bages på pande
-
Opvarm en pande til højeste varme
-
Tilføj en smule fedtstof til den første pandekage
-
Hæld pandekagedej på panden så det lige dækker
Det kan være en fordel at bruge et målebæger, evt. decilitermål, så du ved hvor meget det skal på til hver
-
Som regel kan du se pandekagen er klar til at blive vendt, når dejen ikke længere er flydende ovenpå. Dejen er blank fra starten af, og når den bliver mat, skal den vendes. Læg mærke til hvor brun den blev, så du ved til den næste, om den skal have mere eller mindre.
-
De færdige pandekager lægges på en tallerken, og kan med fordel sættes i en 50° varm ovn, så de er varme når de skal serveres.
Servering af pandekager uden æg
Du kan servere det samme som til helt almindelige pandekager.
Mange laver en creme der kan lægges ovenpå, og så tilsætte lidt blåbær og/eller hindbær for at give dem et mere frugtrigt præg.
Du kan også prøve med ferskner i tern, der giver en unik smag til pandekagerne.
Endelig er der mange der bruger bananer, chokolade, marmelade og enten sukker eller flormelis, for at give dem et endnu sødere dessertpræg.
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar