Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Pandekager / Bananpandekager

Bananpandekager

Bananpandekager er sunde, og nemme at lave til morgenmad med masser af energi og fibre, der giver dig en god start på dagen.

Sunde bananpandekager til brunch eller dessert

Når du laver pandekager med banan er det ikke nødvendigt at tilsætte sukker, for de er søde, og fyldt med masser af energi alligevel, samtidig med at der er flere fibre end i de traditionelle pandekager.

De giver dig et rigtig godt morgenmåltid, evt. serveret med noget frugt og bær, eller sammen med skyr for at holde mængden af kulhydrater lidt nede.

Bananpandekager
Bananpandekager – uden ekstra sukker

Hvis du synes de mangler lidt sødme, kan du bruge en eller to spsk agave sirup, der ikke påvirker stabliteten af blodsukkeret, eller Xylitol sødemiddel af samme årsag.

Det tager ikke så lang tid at lave bananpandekager, for ingredienserne er ret nemme at piske sammen. Og du kan sagtens få børnene til at hjælpe med.

Bananpandekager uden ekstra tilsat sukker
4.34 fra 3 stemmer
Udskriv

Bananpandekager

Den klassiske metode er at blande det våde og det tørre for sig, inden det hele blandes og piskes.

Jeg har ved flere lejligheder haft hæld med blot at blande det hele sammen på en gang, ved at blande det våde først, og så drysse det tørre i under omrøring, ingrediens for ingrediens. Tør du?

Ret Dessert, Morgenmad, Pandekager
Køkken Dansk
Sværhedsgrad Nem
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 15 stk
Forfatter Michael Bredahl

Ingredienser

  • 2 stk bananer
  • 3 stk æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 DL mel
  • 0,25 tsk salt
  • 1 klat smør til stegning eller kokosolie
  • 1 tsk kanel eller kardemomme

Først bananpandekagedejen

  1. Bland de tørre elementer sammen, havregryn, mel og salt, i en skål for sig selv

  2. Mos bananerne i en anden, større skål, enten med piskeris eller en stavblender

    Bananpandekager - mos bananerne
  3. Tilsæt æg og pisk igen

    Bananpandekager - tilsæt æg
  4. Hæld melblandingen i banan og æggeblandingen under omrøring

    Bananpandekager - hæld mel og havregryn i og pisk igen
  5. Pisk massen til den er fri for klumper

    Bananpandekager - pisk til massen er jævn og fri for klumper
  6. Stil pandekagedejen køligt i mindst en halv time, helst en time

Tilberedning

  1. Opvarm en pande på middel varme, eller brug en pandekage bager jeg har brugt på billedet

  2. Hæld en anelse fedtstof på panden, er det slip-let kan du fordele et par dråber med et stykke køkkenrulle, eller helt undgå fedtstof

  3. Hæld en lille skefuld dej på panden, og form den nogenlunde rund

  4. Fortsæt til panden er nogenlunde fuld, men der skal være plads til at fjumre lidt med at vende pandekagerne

    Bananpandekager - Fordeles på panden
  5. Når overfladen er plan glat og blank, vendes de og steges på den anden side

  6. Normalt får de ca. 1 minut på hver side, inden de tages af

    Bananpandekager

Servering

Du kan servere bananpandekagerne sammen med en almindelig brunch. Du kan også servere dem som tilbehør til en kop kaffe, the, kakao eller hvad du nu serverer for indbudte gæster.

Bananpandekager kan anrettes som dessert, enten blot med lidt frugt og bær, eller en skyrdressing og bær, hvis det skal være sundt, eller sammen med din favoritis. Lidt frugt og/eller bær gør sig altid godt til desserten.

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl


Du kan også få ...
  • Amerikanske pandekager
  • Canadiske pandekager
  • Pandekager - opskrift på pandekagedej
  • Pandekager med is og topping til dessert
  • Pandekager med øl
  • Pandekager uden æg 🥞
  • Sunde glutenfri bananpandekager
  • Veganske Pandekager

  • Du skal være opmærksom på at …

    Bananpandekager bliver noget i retning af amerikanske pandekager, fordi bananen vil gøre dejen rimelig tyk, og det vil også være de sværeste pandekager at lave, da dejen bliver meget porøs på panden, og kan være svær at vende. Men ikke umulig.

    Tricket kan være lidt overdrevent meget fedtstof, men det er selvfølgelig heller ikke så godt! Alternativt kan du bage dem ved lavere varme, så de bliver næsten bagt igennem på den første side, og kun lige skal have et øjeblik på den anden side.

    De smager meget af banan, hvis du ikke kommer kanel eller kardemomme i. Jeg kan sagtens forestille mig andre krydderier, der også kunne være gode at prøve, f.eks. vanilje og en sjat kokosolie, eller en snert af chili ,men det er næsten synd.

    Den sunde variant

    Spørgsmålet kommer jo nok – Er banan pandekager sunde?

    Det sidste skud sundhed kommer hvis du tilsætter 1 tsk kanel og 1/4 tsk muskatnød (revet!) samtidig med salt og havregryn.

    Kanelen sørger for at holde blodsukkerniveauet stabilt, mens muskatnødden indeholder myristicin, der lige som cholin fra ægget holder hjernen skarp og forbedrer hukommelsen.

    Havregryn indeholder masser af fibre, mens bananen leverer masser af energi i form af frugtsukker, men mindre kulhydrat end i brød, og traditionelle pandekager!

    Med i madpakken

    Skulle det ske, at der er nogle til overs, bliver poderne (eller dig selv) lykkelige over et par bananpandekager i madpakken. Put det i en lille beholder, og læg lidt frugt og/eller bær ved, så er dagen reddet.

    Opskrifter på pandekager

    Pandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Canadiske pandekager
  • Pandekager - opskrift på pandekagedej
  • Pandekager med is og topping til dessert
  • Pandekager med øl
  • Pandekager uden æg 🥞
  • Sunde glutenfri bananpandekager
  • Veganske Pandekager
  • Giv en stemme og skriv en kommentar

    Kommentarer

    1. Jette Larsen skriver

      21. marts 2017 kl. 16:22

      Uhm, de er søde og saftige, rigtigt lækre – og så tager det ingen tid at lave dem5 stars

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Konkurrence

    Vind 2000 kr!

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

    * = Obligatorisk felt
    Konkurrence

    Vind 2000 kr!

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

    * = Obligatorisk felt

    Seneste kommentarer

    • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
    • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
    • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
    • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
    • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

    Kategorier

    • Forretter
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Lette retter
    • Salater
    • Saucer
    • Desserter
    • Bageopskrifter
    • Ferie
    • Påske

    Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

    Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

    Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

    samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

    Konkurrence

    TILMELD VORES NYHEDSBREV

    VIND 2000 kr!

    Nej tak

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

    Klinksgaard.dk
    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privatliv oversigt

    Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

    Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

    Strengt nødvendige cookies

    Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

    Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

    Øvrige cookies

    Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

    Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

    Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

    Cookie politik

    Mere information om vores Cookie Politik