Øl smager godt, så hvorfor ikke prøve at lave øl pandekager. Det er ikke for alkoholens skyld, for den fordamper i varmen, og smagen bliver overdøvet af de andre ingredienser.
Alligevel er det en god ide at bruge øl i pandekager, fordi det er med til at gøre dem dejligt sprøde.
Pandekager med øl
Ølpandekager er ikke for alkoholens skyld, for den fordamper i varmen, og smagen bliver overdøvet af de andre ingredienser.
Alligevel er det en god ide at bruge øl i pandekager, fordi det er med til at gøre dem dejligt sprøde.
Ingredienser
- 3 stk æg
- 4 dl mælk
- 3 spsk olie
- 1 dl øl
- 250 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 0.5 tsk salt
Tilberedning
-
Pisk æg, mælk, olie og øl sammen
-
Tilsæt salt og sukker
-
Tilsæt hvedemel under omrøring
-
Piskes godt sammen
-
Pandekagedejen bør stilles i køleskab en time inden den benyttes
-
Varm en pande op på fuld knald
-
Kom et par dråber fedtstof på panden første gang
-
Afmål hvor meget dej der skal bruges til hver pandekage, en 30 cm pande klarer ca. 1 dl pr. stk
-
Pandekagen vendes når den er fast i overfladen (mat)
Servering og tilbehør
Ølpandekager skal serveres med tilbehør, nøjagtig lige som helt almindelige pandekager Bare fordi der er øl i, er de ikke noget særligt, andet end nemmere at få rigtig dejligt sprøde.
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar