En meget populær måde at lave grillet kylling, er på dåse. Også kaldet pipfugl på dåse!
Nu bryder jeg mig personligt ikke om at lade ydersiden af en dåse komme i nærkontakt med noget jeg risikere at skulle putte i munden, så jeg foretrækker at bruge en lille ildfast skål i stedet for når vi skal lave grillkylling. Men fremgangsmåden er den samme!
Ingredienser
- 1 Kylling pr. 2 personer (eller 4 børn)
- Øl
- Salt
- Peber
- Karry, masser af det
- Hvidløg, endnu mere
- Citrontimian
- Olie til pensling
Forberedelser
Tænd grilstarteren med masser af kul.
Skyld kyllingen/kyllingerne og klip spidsen af lårene. Tag en dåseøl. og drik halvdelen, eller fyld en passende ildfast skål halvt i stedet for. Tilsæt krydderierne til øllet, og placer kyllingen oven på dåsen eller skålen.
Pensel dyret med olie, og drys salt og peber på.
Tilberedning
Sæt en foliebakke i midten til at opsamle fedt og væske.
Placer fuglen midt i grillen så den får indirekte varme.
Efter 55-65 minutter er stegen gylden og sprød i skindet.
Normalt vil jeg vælge en ren foliebakke, hvis væske og fedt skal bruges til sauce/sovs, men i dag er der rigeligt i skålen der står under kyllingen, og damper den med øl, så den holder sig dejligt saftig.
Server med friturestegte pommefrites, helst de tykke bølgede, eller en let sommersalat hvis man er til den slags, evt. nye kartofler med dild eller persille.
Pommes frites er bedst, for fugl må spises med fingrene, og så kan det hele klares uden hele tide at skulle tørre fingre for at bruge en gaffel.
Alternativ til øl
Det er ikke nødvendigt med øl, alt andet kan bruges, f.eks. æblecider, ananasvand, rødvin osv. Kyllingen kommer ikke til at smage af øl, men det gør at fuglen bliver fugtig, og ikke tør.
…
God fornøjelse / bon apetit
erik bøgesø skriver
Har Weber ikke en bog/hæfte vedrørende brug af el. grill Q1400, da jeg har investeret i en sådan, og kan kun se de opskrifter der er i det vedlagte instruktionshæfte.
Kan man feks. stege en hel kylling på denne grill, der er tilsyneladende plads i grillen.
MVH
erik bøgesø
Michael Bredahl skriver
Hej Erik,
Jeg tror ikke du finder opskrifter specielt til Q1400, måske til Q1000, Q1100 eller Q1200 der er “samme model”, dog med forskellige funktioner og udstyr (gas/el, m/u termometer osv).
Ellers vil det normalt være muligt at følge andre opskrifter til grill, og evt. være kreativ.
To ting der er vigtig til de små Q-modeller er:
1. Brug termometer
2. Undlad for store ting
Jeg har lavet en hel kylling på min Q1100 i en aluform/lille stegholder, og så vendt den hvert kvarter. Med stegetermometer i tror jeg det tog 55 minutter, før den var klar.
Jeg synes bare det er lidt bøvlet i det lille rum, så de sidste par gange har jeg valgt at lave den i to halve i aluform. Det er nemmere at styre 🙂
Tiden afhænger meget af hvor koldt det er, da det lille rum nemt bliver hurtigere kølet ned når udetemperaturen er lav, end med en traditionel kuglegrill.
God fornøjelse