Når først du har prøvet at lave pizza på Weber grill, er det slut med købepizza. Det smager fantastisk, og så kan hver især designe sin helt egen pizza.
Hjemmelavet pizza er bedst
Når vi skal have pizza, vil vi helst have den hjemmelavede, for den er bedst, men når vi er mange, kan det bare ikke lade sig gøre, for så er der en del ventetid.
Og selv om vi ikke er mere end os selv, når den første ofte at spise sin pizza, før den sidste har fået lavet sin. Selvfølgelig er det nemmest hvis alle vil have det samme, så man kan dele.
Men det problem har vi løst ved at laver flere områder på hver pizza, med forskelligt fyld:-)
Alternativet kan også være at dele dejen i 8 stykker, så det bliver til mini-pizza. Det er også et hit hos ungerne.
Selvfølgelig kan børnene få først, så de voksne kan hygge sig i ro og fred mens børnene leger. Det var vel også et godt tip!
Hvis du er lidt doven, kan du bruge Nettos den bedste pizzadej (almindelig eller grov), den kan deles i fire, så der kan være fem stykker på stenen ad gangen (i hvert fald på vores). Det er smart! Og så får man ikke griset fingrene af ulækker hjemmelavet dej 😉
Men når det nu skal være den bedste opskrift, så skal pizzadejen laves fra bunden, og så ved du jo samtidig også hvad der er puttet i.
Ingredienser
Pizzadej
Du kan evt. erstatte 1/3 af melet med Durum/pizzamel, så du får en mere traditionel pizza.
- 500 g mel
- 3 dl vand
- 2 spsk olie
- 15 g gær
- 10 g salt
Lav pizzadejen
Her kan det være rigtig lækkert med en god køkkenmaskine, der kan ælte dejen for dig, så du undgår alt for meget melklister på fingrene.
Husk at tage lidt mel på fingrene, inden du hiver dejen ud af skålen, og drys lidt mel på bordet, ellers klistrer det hele sammen, og bliver for besværligt at arbejde med.
- Udrør gæren det lunkne vand
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Ælt alt godt sammen til en smidig dej
- Lad dejen hæve ca. 1 time i en oliesmurt skål
- Ælt dejen godt igen, og del den i tre.
- Pak dejen ind i folie, og lad den koldhæve i ca. 15 min i køleskab
Dejen er holdbar et par dage i køleskab, og kan fryses ned til senere brug. Du kan evt. lave boller i passende størrelser til enkelte bunde, lige som din almindelige pizza pusher gør det 🙂
Tomatsauce
Det hele blandes sammen, og opvarmes til kogepunktet.
Tilbehør/fyld
Der er alle mulige former for fyld du kan bruge, kun fantasien sætter grænsen!
En nem løsning til skinken, kan være den firkantede fra Netto der skæres i små tern, eller strimler, eller …
Vores foretrukne ingredienser:
- Skinke i tern/strimler
- Kyllingestrimler
- Kebabkød
- Peperoni (eller spegepølse)
- Majs
- Salat
- Agurk
- Tomater
- Peberfrugt
- Masser af revet ost
- Hvad-som-helst
Forberedelser
- Tænd grillstarteren med moderat mængde kul.
- Skær de valgte ingredienser ud, og arranger så det er til at designe sin egen pizza
- Rul dejen ud til passende mangekanter (evt. rund), og dæk til med et viskestykke. Bundende kan til at starte med IKKE stables, medmindre der er noget imellem (f.eks. bagepapir), så masser af bordplads er påkrævet!
Tilberedning
- Fordel kullene over hele bunden af grillen i et tyndt lag. Hvis der er for mange kul, bliver pizzaerne nemt sorte.
- Læg risten på, og placer pizzastenen i midten. Læg låget på, og lad pizzastenen blive godt varm.
- Først bages pizzabundende på den ene side. Pas på med ikke at give dem for meget. Hvis grillen er meget varm, går det hurtigt.
Husk at beholde bagepapiret på pizzadejen, ellers klistrer de fast til stenen.
- Put ønsket fyld på de halvt bagte pizzabunde, og placer dem på pizzastenen, en ad gangen. læg låget på, og vent 5-8 minutter – vær meget opmærksom!
Hvis det tager længere tid, er der for lidt kul på, eller der er for meget fyld på. Det kan også være det tager lidt længere tid om vinteren!
Forberedelsestip
Når pizzabunden har fået den første omgang på grillen, kan de fryses ned Hvis man laver en stor portion dej den ene gang, kan man spare en del tid næste gang.
Alternativt kan dejen laves om formiddagen, og bages 10 min ved 160° i almindelig varmluftovn først.
Så kan de stå i køleskab, og er klar til fyld og grill, når de skal bruges.
Morsø Forno Udeovn
Godt nok er jeg inkarneret Weber Grill Mester, men da jeg så Mariannes kommentar, måtte jeg lige undersøge hvad det var, og jeg er meget fristet til at prøve sådan en sag.
Det ser rigtig lækkert ud, og utroligt nemt. Du bliver nødt til lige at se hvordan sådan en fungere:
Helle skriver
Nu er det godt nok en “rigtig” grill du har lavet den på, tror du også det kan lade sig gøre på en Grill Forno fra Morsø ( http://www.morsoe.com/ )?
Jeg er i sidste weekend blevet den heldige ejer af sådan en herlighed, da jeg havde fødselsdag. Nu tænker jeg vi skal afprøve den til at lave pizza på.
Michael Bredahl skriver
Mmmm, sådan en må jeg have til min fødselsdag, det ser godt nok lækkert ud, og Gorm viser hvordan det skal gøres 🙂 https://youtu.be/RwDK_ZkxTTg