Chokoladekage er noget af det mest populære til dessert, og til kaffe/the selskaber. Her får du grundopskriften på den “rigtige” chokoladekage, men du får også inspiration til flere varianter.
En rigtig chokoladekage skal være sprød i skorpen, og svampet når du piller ved den.
Og så skal smagen selvfølgelig være rigtig god!
Du kan designe din chokoladekage på mange forskellige måder, hvor de enkelte ingredienser kan erstattes af noget andet.
Denne opskrift på chokoladekage er en Noah har haft med hjem fra skolen, og den er en klassisk chokoladekage.
Lidt besværligt gør opskriften brug af to sammenblandinger, min erfaring er, at det går også fint med at nøjes med én skål. Men mere om det senere!
Ingredienser
- 100 g. smør
- 500 g sukker
- 4 æg
- 450 g mel
- 4 tsk bagepulver
- 1 dl kakao
- 4 dl mælk
Tilberedning
- Tænd ovnen på 160° (varmluft)
- Smør en bradepande (20×40 cm)
- Bland 100 g smør med 500 g sukker (jeg foretrækker at bruge en mini kasserolle til at lune smøret, så det smelter)
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og få rørt massen sammen
- Lav en kakaomelblanding i en anden skål med mel, bagepulver og kakao
- Bland kakaomelblandingen med smør og sukker blandingen
- Tilsæt gradvis mælken til blandingen
- Bland det hele ordentlig sammen
- Konsistensen skal være lettere flydende. Det skal ikke være en dej der kan rulles, den skal kunne flyde ud i hele bradepanden. Tilsæt evt. ekstra væske efter behov
- Hæld chokoladekagemassen i bradepanden (du huskede at smøre den?)
- Bag chokoladekagen ved 160° grader varmluft i 30-40 minutter, afhængig af tykkelsen
Hvordan ved jeg kagen er færdig?
– Tag en hæklepind (hvem ved hvad det er?) eller en grill pind. Jeg bruger en kød nål – stik den i kagen i midten, og hiv pinden ud igen.
Hvis der er flydende substans på pinden, er kagen ikke færdig.
Du kan evt. sætte ovnen på 100° efter 35 minutter, hvis det er en tyk kage, for så skal den have længere tid, uden den brankes i kanten.
Når der er intet, eller næsten intet, der hænger ved nålen, tages kagen ud af ovnen.
Servering af chokoladekage
Der er mange måder at servere en chokoladekage!
Du kan placere den på et fad, til udskæring. Du kan skære den ud i forvejen, og evt. pynte den.
Hvis du kommer glasur på chokoladekagen, har du næsten en brownie i stedet.
Du kan også servere den som chokoladekage med is eller hvad med en veganer chokoladekage 🙂
…
God fornøjelse / bon apetit
Lækre chokoladekager
Chokoladekage med is
Veganer chokoladekage uden æg og mælk
Hvad er forskellen på chokoladekage og brownies?
Forskellen består i sammensætningen af ingredienserne, hvor en chokoladekage godt kan være saftig, mens en brownie SKAL være saftig, og nærmes fugtig, porøs og klistret.
I en Brownie er der mindre mel, og mere olie og kakao, så den virker tung og klæg, med endnu mere chokoladesmag end en chokoladekage.
Skriv et svar