Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Chokoladekage opskrifter

Chokoladekage opskrifter

Chokoladekage er noget af det mest populære til dessert, og til kaffe/the selskaber. Her får du grundopskriften på den “rigtige” chokoladekage, men du får også inspiration til flere varianter.

Chokoladekage
Gammeldags chokoladekage

En rigtig chokoladekage skal være sprød i skorpen, og svampet når du piller ved den.

Og så skal smagen selvfølgelig være rigtig god!

Du kan designe din chokoladekage på mange forskellige måder, hvor de enkelte ingredienser kan erstattes af noget andet.

Denne opskrift på chokoladekage er en Noah har haft med hjem fra skolen, og den er en klassisk chokoladekage.

Lidt besværligt gør opskriften brug af to sammenblandinger, min erfaring er, at det går også fint med at nøjes med én skål. Men mere om det senere!

Ingredienser

  • 100 g. smør
  • 500 g sukker
  • 4 æg
  • 450 g mel
  • 4 tsk bagepulver
  • 1 dl kakao
  • 4 dl mælk

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 160° (varmluft)
  • Smør en bradepande (20×40 cm)
  • Bland 100 g smør med 500 g sukker (jeg foretrækker at bruge en mini kasserolle til at lune smøret, så det smelter)
  • Tilsæt 1 æg ad gangen, og få rørt massen sammen
  • Lav en kakaomelblanding i en anden skål med mel, bagepulver og kakao
Chokoladekage bland mel, sukker, bagepulver og kakao
Bland mel, sukker, bagepulver og kakao
  • Bland kakaomelblandingen med smør og sukker blandingen
  • Tilsæt gradvis mælken til blandingen
  • Bland det hele ordentlig sammen
  • Konsistensen skal være lettere flydende. Det skal ikke være en dej der kan rulles, den skal kunne flyde ud i hele bradepanden. Tilsæt evt. ekstra væske efter behov
  • Hæld chokoladekagemassen i bradepanden (du huskede at smøre den?)
Opskrift på chokoladekage
Chokoladekagen hældes i en smurt form
  • Bag chokoladekagen ved 160° grader varmluft i 30-40 minutter, afhængig af tykkelsen

Hvordan ved jeg kagen er færdig?

– Tag en hæklepind (hvem ved hvad det er?) eller en grill pind. Jeg bruger en kød nål – stik den i kagen i midten, og hiv pinden ud igen.

Hvis der er flydende substans på pinden, er kagen ikke færdig.

Du kan evt. sætte ovnen på 100° efter 35 minutter, hvis det er en tyk kage, for så skal den have længere tid, uden den brankes i kanten.

Når der er intet, eller næsten intet, der hænger ved nålen, tages kagen ud af ovnen.

Chokoladekagen har sprød kant
Chokoladekagen har sprød kant

Servering af chokoladekage

Der er mange måder at servere en chokoladekage!

Du kan placere den på et fad, til udskæring. Du kan skære den ud i forvejen, og evt. pynte den.

Hvis du kommer glasur på chokoladekagen, har du næsten en brownie i stedet.

Chokoladekage
Chokoladekage
Chokoladekagen serveres
Chokoladekagen serveres

 

Du kan også servere den som chokoladekage med is eller hvad med en veganer chokoladekage 🙂

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Lækre chokoladekager

Chokoladekage med is

Chokoladekage med is

Hmmmm to gode ting sat sammen, så bliver det ikke meget bedre. Chokoladekage der smager himmelsk i sig selv, og så din bedste ynglings is.
Veganer chokoladekage uden æg og mælk

Veganer chokoladekage uden æg og mælk

Nogle gange er lysten til chokoladekage så stor, at selvom du ikke har nogle æg, så skal der bare kage på bordet. Her er det ret heldigt, at du ikke behøver æg, hvis du blot er lidt mere opmærksom på, hvor lang tid kagen får.

Hvad er forskellen på chokoladekage og brownies?

Forskellen består i sammensætningen af ingredienserne, hvor en chokoladekage godt kan være saftig, mens en brownie SKAL være saftig, og nærmes fugtig, porøs og klistret.

I en Brownie er der mindre mel, og mere olie og kakao, så den virker tung og klæg, med endnu mere chokoladesmag end en chokoladekage.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Chokoladekage
Michael Bredahl
Oprindelig dato
2015-02-15
Forberedelsestid
10M
Tilberedelsestid
40M
Total tid
50M
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt
Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik