Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Aftensmad / Lammekølle med hvidløg

Lammekølle med hvidløg

En lammekølle lavet på den rigtige måde, smager fantastisk, og giver lækkert mørt kød.

Lammekøllen er en tradition til Påske, men kan sagtens spise hele året. Du kan variere de ingredienser og krydderier der tilsættes, så det passer med årstiden, eller humøret.

Lammekølle
Lammekølle

Hvis du vælger en lammekølle uden nøglenben kan du spare lidt på tilberedningstiden, og udskæringen bliver væsentlig nemmere. En “rigtig” lammekølle er dog med det hele 🙂

Ingredienser

Her er regnet med mad til 4 personer

  • 1 kg. lammekølle
  • 4 fed hvidløg (eller mere)
  • Salt og peber
  • Timian
  • 1½ l vand
  • Evt. en bouillon terning

Vand og bouillon er til en lækker sovs. Hvis du ikke vil lave det, er det kun vandet der skal bruges for at stegen bliver ved med at være saftig.

Tilbehør

Til lammekøllen kan serveres noget så almindeligt som kartofler, men du kan også lave ris eller pasta til, hvis det er til en lidt mere almindelig dag. Når der skal være fest, kan flødebagte kartofler og rodfrugter være et stort hit. Begge dele er nemme at have med at gøre, da de også bare står i ovnen og passer sig selv.

Tilberedning

Det tager ca. ½ time at forberede lammekøllen, men derefter skal den bare stå i ovnen, så du har tid til alt det andet.

  • Start med at tænde ovnen på 150°
  • Pil hvidløg og skær i skiver på langs
Hvidløg snittet på langs
Hvidløg snittet på langs
  • Find stegen frem og lav nogle ca. 1 cm lommer i kødets overflade
  • Put hvidløgsskiverne i lommerne på stegen
Lammekøllen har fået hvidløg i lommerne
Lammekøllen har fået hvidløg i lommerne
  • Placer stegen i en bradepande med rist
  • Drys salt og øvrige krydderier på stegen
  • Sæt stegetermometer i, så du kan holde øje med, hvornår den rammer 55-60° (se stegetid)
  • Hæld 1½ liter vand i bradepanden
Lammekøllen er blevet krydret, og placeret i bradepanden
Lammekøllen er blevet krydret, og placeret i bradepanden
  • Sæt stegen i ovnen, og stil uret på ½ time mindre end stegetiden angiver, herefter holdes der øje med stegetermometeret, der gerne skulle ramme ca. 60-65° efter et kvarter
  • Når temperaturen er nået, tager du stegen ud, lægger den på et skærebræt, og pakker den ind i staniol (eller lægger et rent viskestykke hen over, hvis du ikke bruger staniol)
Ovnstegt lammekølle i bradepande
Lammekøllen er færdig, og klar til at hvile 15-20 minutter
  • Vandet i bradepanden kan du bruge til verdens bedste sovs
    (erstat flæskesteg med lammekølle 🙂 )

Servering

Lammekølle skåret i skiver
Så er lammekøllen skåret i skiver, klar til servering

Efter stegen har hvilet 15-20 minutter, skæres kødet i skiver, og serveres med det valgte tilbehør, og evt. sovsen lavet af væsken fra stegningen.

Stegetider for lammekølle

Stegetiden afhænger af, hvor stor lammekøllen er. Kerne temperaturen bør være på ca. 60-65°, når du tager stegen ud og hviler under staniol (eller et rent viskestykke hvis du ikke bruger staniol). Temperaturen stiger yderligere ca. 5-10° på de 15-20 minutter den bør hvile, inden servering. Når stegen har en kernetemperatur på 65° er den rosa, når den er 75° er den gennemstegt, så du kan selv bestemme hvordan din steg skal se ud.

Vægt / stegetid

  • 1 kg / ca. 1 time
  • 1,5 kg / ca. 1 time og 15 minutter
  • 2 kg / ca. 1½ time
  • 2,5 kg / ca. 1 time og 45 minutter
  • 3 kg / ca. 2 timer

HUSK at bruge stegetermometer, der kan være mange ting der får indflydelse på hvor meget tid lammekøllen skal have!

!Weber Grill ID=11 – TOM

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Aftensmad

Aftensmad

Aftensmad

Aftensmad skal der til, ikke noget med rugbrød en eller flere gange om ugen. Det kan en voksen mand da ikke leve af. Det må godt være sundt, bare det smager godt! Her finder du masser af inspiration til lækre opskrifter, så du altid kan finde på noget lækkert til aftensmad. Både nemt og billigt, men også det der serveres til fester og højtider.
Lammekølle med hvidløg

Lammekølle med hvidløg

En lammekølle lavet på den rigtige måde, smager fantastisk, og giver lækkert mørt kød.
Pasta med kylling og kebab

Pasta med kylling og kebab

Almindelige pasta virker lidt kedelige, så det er lækkert med lidt dressing til. Det behøver selvfølgelig ikke sovses til, men bare lige så de glider nemmere ned 😉
Lasagnette som Far laver den

Lasagnette som Far laver den

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at nogle er lidt kræsne i denne familie, så derfor er denne "lasagne" ret kedelig.
Fadkoteletter - koteletter i fad

Fadkoteletter - koteletter i fad

Fadkoteletter er en lækker ret, når man ikke gider stå og styre det hele selv. Svitset på panden, i et fad, og så i ovnen.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Lammekølle med hvidløg
Oprindelig dato
2015-01-01
Forberedelsestid
20M
Tilberedelsestid
1H - 2H
Total tid
1H30M - 2H
Gennemsnitlig bedømmelse
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt
Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik