Det skal ikke være nogen hemmelighed, at nogle er lidt kræsne i denne familie, så derfor er denne “lasagne” ret kedelig.
Det er selvfølgelig op til din egen fantasi, om den skal tilføres noget ekstra, f.eks. majs!
Ingredienser
Til 3 børn og 3 voksne + lidt til rest
- 600 gram oksekød
- 1½ pose pastaskruer (750 gram)
- 2 bouillonterninger (evt. en okse og en svin)
- 2 ds. hakkede tomater, gerne med krydderier, evt. hvidløg
- 1 glas champignon
- 2 ds. cocktailpølser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- ½ brev af Nettos den bedste taco-krydderi (max! afhængig af hvor stærkt det skal være)
- 2 dl. mælk
- måske en anelse salt (der er i bouillonen)
- evt. andre krydderier og andre grønsager
- Masser af revet ost (ca. 200 gram)
Husk ingredienser til Bechamelsauce
Tilberedning
- Svits kødet i en sjat margarine, eller som det er hvis det er fedt kød
- Skræl og hak løg og hvidløg
Jeg blender det sammen med de største stykker tomat fra dåserne (nogle er jo …) - Tilsøt hakkede tomater, skyl evt. dåsen med lidt vand og kom ved
- Tilsæt løg og krydderier
- Tilsæt mælk
- Let opkog
- Smag til med ekstra krydderier
Imens kødet ordnes, skal du samtidig:
- Fordel pastaskruer i to ildfaste fade
- Hæld champignoner i det ene
- En dåse cocktailpølser i hvert fad
- Evt. andre godbidder i (majs, ærter eller andet spændende)
- Lave en Bechamelsauce KLIK HER
Alt blandes sammen
- Hæld ca. halvdelen af kødsovsen i hvert fad
- Hvis det ikke ser ud som om der er væde nok, kan der tilsættes lidt mælk på de synlige pastaer
- Rør rundt i hvert fad
- Fordel bechamelsovsen ligeligt i de to fade
- Drys resten af den revede ost oven på
Retten kan tåle at stå i ca. ½ time, så pastaskruerne kan suge væde.
Bagning
- Stil de to fade i ovnen
- ca. 180° i 35 minutter
Det tager ca. 45 minutter at klargøre fadene, og hvis pastaerne skal nå at suge væde, skal du gå i gang 1 time og 40 minutter før spisetid. Men der er masser af tid imens til at rydde op og læse for børnene, eller andre spændende ting.
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar