Gløgg og æbleskiver er en naturlig del af julen, og det er faktisk rigtig nemt at lave dem fra bunden af, selv.
Og når du kan lave de klassiske gammeldags æbleskiver, kan du også sagtens eksperimentere med at bruge kardemomme, ingefær eller måske endda det helt gamle trick med æblestykker i dejen!
Vil du ha’ 3 tips til sprød flæskesværd
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk natron
- 0,5 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 4 dl. kærnemælk
- 3 æggeblommer
- 3 æggehvider
- 100 g (smeltet) smør til stegning (eller flydende margarine)
Fremgangsmåde
- Mel og krydderier blandes sammen
- Kærnemælk og æggeblommerne tilsættes
- Det hele røres sammen til det det er jævnt
Lad blandingen stå ½ time overdækket
- Pisk hviderne stive
- Vend dem i blandingen
Det nemmeste er at have den færdige blanding i en kande, ellers hav et lille bæger, hvor det er nemt at ramme æbleskivepandens huller.
Tilberedning
- Varm æbleskivepanden godt op
- Tilsæt et par dråber smør i hvert hul
- Fyld hvert hul ca. 3/4 op
Brug en bestemt rækkefølge, det går pludselig hurtigt, så det er rart at kunne vende dem i samme rækkefølge hver gang 🙂
- Brug en hæklenål, strikkepind, stegenål eller gaffel til at vende æbleskiven
- Træk forsigtigt i yderkanten, hvis den slipper, og ikke smuldrer, er den klar (den skal gerne være lys brun)
- Tag fat inde fra midten, og hiv op så du følger cirklen rundt i en halvbue, til æbleskivehalvkuglen står lodret op
- Tag fat på midten af halvkuglen, og tving den rundt, så den dækker hullet
- Resten af dejen skulle gerne falde ned i hullet, og danne en ny halvkugle
- Brug redskabet til at skubbe halvkuglens kanter ned mod hullet, så dejen samles til en hel kugle
- Skub forsigtigt til æbleskiverne, og se om de løsnes
- Rul dem evt. lidt rundt et par gange, så de bliver jævnt brune og runde
- Tag dem af panden, når de har fået tilpas farve, hold dem lune i en skål der overdækkes
Servering
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar