Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop

Indholdsfortegnelse

  • Et par tips
  • Ingredienser
  • Tilberedning
  • Servering
  • Tilbehør til maden
Klinksgaard.dk / Tilbehør til aftensmad / Koge kartofler siger du?

Koge kartofler siger du?

Hvordan koger man kartofler? Det er sgu da for simpelt – eller er det? Jeg vil godt lige komme med et par fif, så du ikke er på helt bar bund. Men det er ikke en videnskab 🙂


Kogte kartofler - sådan koger du kartofler

Et par tips

Når kartoflerne skal koges, er der faktisk en del ting du skal være opmærksom på.

  • Hvis du koger dem med skræl på, skal de have en del mere tid, end hvis de er skrællede
  • Hvis du koger dem skrællede, men hele, skal de have lidt mere tid, end hvis de er skåret en gang igennem
  • Hvis du vil bevare så mange vitaminer som muligt, skal de koges (og spises) med skræl på
  • Nye kartofler er guf, de skal bare have en omgang med neglebørsten, eller en særligt indkøbt børste til formålet. Alternativt kan en (ny) skuresvamp klare det
  • Grønne kartofler må ikke spises, de har fået en sygdom, der har forgiftet hele kartoflen

Du har garanteret flere, skriv dem i kommentarfeltet Cool

Ingredienser

Du skal beregne ca. 250g tilbehør til hver person, så med mindre der serveres andet til, bliver det for 4 personer

  • 1 kg kartofler
  • lidt salt (under ½ tsk)

Kartofler med skræl, der skal skrælles

Tilberedning

  • Tag en gryde, hæld rigeligt vand i den
  • Skræl kartoflerne, er de nye skal de blot nusses med en børste
  • Skær evt. kartoflerne over (undtaget er kartofler til brunede kartofler)
  • Læg løbende kartoflerne i gryden, vandet sørger for at de ikke skifter farve eller bliver tørre
  • Når du er færdig med at skrælle, hælder du vandet fra, og hælder nyt vand i så det lige dækker kartoflerne
    Nogle går ind for dampkogning, og fylder kun halvt op af det indhold der er i gryden, hvilket er en udemærket og økonomisk (miljøvenlig) måde at gøre det på, men du skal være opmærksom på, at gryden ikke løber tør for vand under kogningen. Og så skal der jo bruges en del vand til sovsen, som passende kan være kartoffelvandet.
  • Læg låg på gryden, og sæt den over blusset til vandet koger
  • Når vandet koger skrues ned, så de ikke koger over, og saltet tilsættes
  • Stil æggeuret på 20 minutter
    Hvis det har taget lang tid at få gryden i kog (meget vand i) skal de sikkert kun have 10 minutter!
  • Prik evt. i en kartoffel inden tiden er gået, for at være sikker på, at de ikke får for meget (hvis det er små kartoffelstykker du har fået lavet)
  • Efter 20 minutter prikker du i en kartoffel med en gaffel. Hvis gaflen glider nemt igennem, og slipper igen når du hiver gaflen til dig, er de færdige. Hvis kartoflen flækker og går i stykker, har de fået for meget.
  • Hæl vandet fra, evt. over i en anden gryde til sovs

Kartofler koges 20 minutter

Servering

Kogte kartofler

Kartofler serveres som tilbehør til stort set alle retter. De er uundværlige i retter som flæskesteg, medister, hakkebøf og nakkekorteletter. Ofte kan du pifte menuen lidt op, ved at supplere med nogle grøntsager, kogte eller rå.
…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Tilbehør til maden

Brunede kartofler - bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler

Brunede kartofler - bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler

[mr_rating_result] Der er ikke noget så lækkert som rigtige brunede kartofler, dryppende af karamelagtig smør og sukker sovs. Mums.
Koge kartofler siger du?

Koge kartofler siger du?

Hvordan koger man kartofler? Det er sgu da for simpelt - eller er det? Jeg vil godt lige komme med et par fif, så du ikke er på helt bar bund. Men det er ikke en videnskab 🙂
Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde

Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde

Du kan lave søde kartofler på mange måder, her er de smidt i ovnen til kartoffelbåde
Tilbehør til aftensmad

Tilbehør til aftensmad

I urtiden, har vi sikkert gnasket kød i store mængder, hvis vi kunne fange det, og sultet af bær og sure blade, hvis vi ikke kunne.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt
Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2021 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

VIND 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så ryger du også ud af lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik