Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop

Indholdsfortegnelse

  • Fastelavnsboller med Creme og glasur
  • Fastelavnsboller med Creme og glasur
  • Andre opskrifter med fastelavnsboller
  • Hvorfor spiser vi fastelavnsboller
Klinksgaard.dk / Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og glasur

Fastelavn er for mange årets fest, sammen med Halloween, der jo er lidt af det samme, i forhold til udklædning, men til fastelavn hører også verdens bedste fastelavnsboller.

Det er vi nogle der er svært glade for. Hellere fastelavnsboller end græskar, medmindre det er en græskar kage selvfølgelig 🙂

Fastelavnsboller med creme og glasur

Lav fastelavnsbollerne med lækker cremet fyld, og pynt med glasur, så er du en stjerne for alle børn til tøndeslagning ved fastelavnsfesten. Men nøjes med at slå katten af tønden med appelsiner og slik, fastelavnsboller i tønden er ikke noget hit!

Med hjemmelavede fastelavnsboller har du mulighed for selv at styre hvordan de skal se ud, hvilket fyld der skal i, og hvordan de skal pyntes. Og så giver det mere respekt, at dukke op med de hjemmelavede, frem for de købte.

Du kan lave fastelavnsboller på alle mulige måder, og her får du en liste med de mest populære opskrifter på hjemmelavede fastelavnsboller:

  • Fastelavnsboller med creme og glasur
  • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
  • Glutenfri fastelavnsboller, uden mælk, uden nødder, uden gær og uden æg (PÅ VEJ!)
  • Fastalavnsboller med remonce chokoladeskum (PÅ VEJ!)
  • Fastelavnsboller med nugat og/eller marcipan (PÅ VEJ!)
  • Fuldkorns fastelavnsboller (PÅ VEJ!)
  • Fastelavnsboller med hjemmelavet æblefyld (PÅ VEJ!)
  • Fastalavnsboller som de kendte laver dem (PÅ VEJ!)
  • Svenske fastelavnsboller – Semlor – med flødeskum og marcipan (PÅ VEJ!)

Uanset hvilken variant af fastelavnsboller du vælger, er det i princippet blot en bolle med fyld og dekoration af en eller anden art. Så hvilken model du vælger afhænger helt af hvilken smag du, eller dine børn, har. Og så selvfølgelig af hvor lang tid du har lyst til at bruge på projekt fastelavnsbollefremstilling!

Fastelavnsboller med Creme og glasur

 

Fastelavnsboller med creme og glasur
5 fra 1 stemme
Udskriv

Fastelavnsboller med Creme og glasur

Moderne fastelavnsboller er nærmest som wienerbrød, lækkert, sødt og luftigt. Her prøver vi at efterligne de bedste af bagerens.

Ret Fastelavn, Kage
Køkken Dansk
Forb. tid 1 time 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 8 boller

Ingredienser

Dej til fastelavnsboller

  • 100 g smør
  • 0.5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 175 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk sukker
  • 0.5 æg

Cremen inden i fastelavnsbollerne

  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk maizena majsstivelse

Glasur til fastelavnsbolle frosting

  • 100 g flormelis
  • 2 spsk vand start med 1, og tilføj dråber ad gangen

  1. Lun smørret i en gryde, det skal kun lige smelte

  2. Hæld mælken i gryden, og lad den blive lun sammen med smørret

  3. Rør gæren ud i blandingen

  4. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen under omrøring, undtagen 1 dl. mel som bruges til æltning

  5. Når dejen er fast. æltes den med hænderne til den er smidig, og næsten ikke klistrer til bordet mere. Den skal æltes mindst 200 gange.

  6. Læg dejen i en skål og lad den hæve et lunt sted overdækket

Creme til fyld (mens dejen hæver)

  1. Hæld mælk og sukker i en gryde

  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, put dem i gryden

  3. Majsstivelsen og æggeblommer piskes sammen i en skål for sig

  4. Hæld massen i gryden, og pisk det hele sammen

  5. Tænd for gryden, og pisk hele tiden indtil det koger

  6. Cremen skal koge ca. 3 minutter, og blive tyk

  7. Hæld cremen i en skål, og sæt den i køleskabet

  8. TIP! For at der ikke skal komme skind på cremen mens den står i køleskabet, bør du strø lidt sukker på

Tilbage til dejen efter 30 minutter

  1. Drys mel på bordet

  2. Rul dejen ud i en firkant på godt 15 x 15 cm

  3. Skær dejen ud i 8 firkanter

  4. Placer en klat creme i midten af hver firkant

  5. Bøj hjørnerne ind mod midten og klem godt sammen (uden cremen splatter ud) så cremen er lukket inde

  6. Læg bollerne omvendt på en bageplade med bagepapir (så samlingen vender nedad)

  7. Lad dem efterhæve 20 minutter

  8. Bollerne bages i 20 minutter i midten af ovnen ved 200°

  9. Lad bollerne afkøle inden der tilføjes glasur

Glasur

  1. Hæld flormelis i en lille skål

  2. Tilsæt et par dråber madlavningsfarve

  3. Tilsæt lidt af vandet og rør rundt

  4. Tilsæt vand lidt ad gangen, til den er tyktflydende (hvis den bliver for tynd, kan der tilsættes lidt mere flormelis)

  5. Hæld lidt glasur på hver fastelavnsbolle, brug evt. en teske

Andre opskrifter med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og glasur

Fastelavnsboller med creme og glasur

Fastelavn er for mange årets fest, sammen med Halloween, der jo er lidt af det samme, i forhold til udklædning, men til fastelavn hører også verdens bedste fastelavnsboller.
Gammeldags fastelavnsboller med chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med chokolade

Hvis du vil lave rigtig nemme fastelavnsboller, kan du lave de helt klassiske gammeldags fastelavnsboller, der egentlig blot er en luftig bolle med chokoladeglasur på.

Hvorfor spiser vi fastelavnsboller

Fordi de smager godt, vil de fleste sikkert sige – i dag. Og fordi vi elsker fest, udklædning og skøre unger der danser af glæde …

Men tilbage på sporet, hvorfor spiser vi egentlig fastelavnsboller?

I gamle dage hang det sammen med fasten, som dengang blev holdt i 49 dage før påskesøndag. Det var i perioden forbudt at spise kød og brød, drikke mælk og alkohol, så derfor holdt man store fester, nermest ædegilder, for at fejre at vi skulle holde os fra alt det gode i 49 dage.

Under fasten var det kun tilladt at spise fisk og mørkt brød.

Faktisk er en svensk konge død af at spise fastelavnsboller, de hedder godt nok semlor i Sverige, men de spises i anledning af fasten, hvor han fyldte sig med alskens lækkerier, og sluttede af med 14 semlor, hvorefter han døde.

Egentlig er det tirsdag der er sidste dag, inden fasten, men vi kan jo ikke så godt gå på arbejde onsdag med tømmermænd, så derfor fester vi weekenden inden. Mandagen plejer alligevel at være … mandag.

Dengang blev bollerne kogt inden de blev bagt, for så kunne de holde sig meget længere! Det gør vi heldigvis ikke mere.

I dag er fastelavnsbollerne mere blevet til wienerbrød, og en undskyldning for at spise usundt nærmest en hel uge, uden vi faster bagefter.

Fastelavnsbollen er et dansk fænomen fra før 1250, for man har beviser for at de var i produktion på den tid, de er nemlig afbildet på et maleri!

!Weber Grill ID=11 – TOM

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Kommentarer

  1. Michael Bredahl skriver

    29. januar 2018 kl. 22:06

    Nu er det endelig snart fastelavn igen, så vi kan få bagt fastelavnsboller igen 🙂5 stars

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2022 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik