Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Saucer og sovser / Rødvinssauce og rødvinssovs

Rødvinssauce – opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce kan bruges til de fleste lækre møre stege, og så har du en god undskyldning for at tage et glas under tilberedningen.

Rødvinssauce skal serveres med elegance
Rødvinssauce skal serveres med elegance

Hvad er Rødvinssauce?

Rødvinssauce er en blanding af af rødvin, bouillon eller fond fra stegen, løg og krydderier som rosemarin, der alt sammen nedkoges til en koncentreret sauce. Saucen kan jævnes let med mel eller maizena til en passende konsistens. Rødvinssauce bruges ofte til let til medium krydrede stege, af god kvalitet, der fortjener en ekstra god sovs – dog behøver rødvinen ikke være den bedste.

Rødvinssauce / rødvinssovs

Når du laver en en god bøf eller steg, er det vigtigt med en god sovs til kartofler og grønsager. Til rødvinssaucen skal du, ud over rødvin, bruge saften og kraften fra stegen eller bøffen, så sørg for at samle den op under tilberedningen.

Om du kalder det sovs eller sauce, kommer vel an på hvem du er 🙂

Jeg bruger rødvinssovs når ungerne er på besøg, og rødvinssauce når det er vennerne der er på besøg!

Rødvinssauce - lækker rødvinssovs
4.16 fra 13 stemmer
Udskriv

Rødvinssauce / rødvinssovs

Når du laver en en god bøf eller steg, er det vigtigt med en god sovs til kartofler og grønsager. Til rødvinssaucen skal du, ud over rødvin, bruge saften og kraften fra stegen eller bøffen, så sørg for at samle den op under tilberedningen.

Ret Sauce
Køkken Fransk
Keyword Rødvinssauce, Rødvinssovs
Sværhedsgrad Middel
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 6 Personer
Forfatter Michael Bredahl

Ingredienser

  • 5 spsk olivenolie
  • 200 g løg f.eks. rødløg eller skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kvist rosemarin eller 1 stilk timian
  • 2 spsk balsamico-eddike
  • 4 dl Halvtør rødvin
  • 5 dl saft fra stegen eller vand med bouillon
  • 4 spsk maizena mel
  • 1 klat smør

Tilberedning

  1. Løg og krydderier svitses i olie (ikke brændes) i 3-5 minutter, til de er brunet af

  2. Tilsæt balsamico-eddike, og sauter yderligere 5 min (så det koger)

  3. Tilføj rødvin, og kog ned til det halve

  4. Tilføj saft fra steg eller bullion, og lad det simre en halv time. Der skulle nu gerne være ca. halvdelen tilbage

  5. Brug en sigte, så der kun er sovsen i en gryde/kasserolle

  6. Smag til med salt og peber

  7. Kom en klat smør i sovsen

  8. Rør maizena i til det har en passende konsistens

  9. Smag på sovsen, tilsæt evt. lidt ekstra salt eller peber

Opskriftsnoter

Denne opskrift er sat til 6 personer, og det vil nok også være fint nok, hvis man er mådeholdende. I min verden er der nok kun til 3-4 personer 🙂

Ekstra tip: tilsæt evt. lidt portvin, efter behag.

Rødvinssauce - tilberedning af rødvinssovs
Tilberedning af rødvinssauce

Du skal da have pandekager til dessert, ik’?

Rødvinssauce - lækker rødvinssovs
Rødvinssauce – så er der lækker rødvinssovs

Servering

Lækkert mørt kød, kartofler og så skal der selvfølgelig rødvinssauce til
Lækkert mørt kød, kartofler og så skal der selvfølgelig rødvinssauce til

Brug den lækre rødvinssovs til dejligt mørt kød. Det kunne f.eks. være en lækker kalvemørbrad, oksemørbrad eller roastbeef.

Andre opskrifter til rødvinssovs:

  • Rødvinssovs til Entrecotes på Weber grill
  • Rødvinssovs til lammekølle

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Saucer og sovser

Lækre saucer til hverdag og fest

Lækre saucer til hverdag og fest

Saucer er det der giver smagen til almindelig kedeligt tilbehør. Hvis du serverer ris, kartofler eller grøntsager, skal der bare være en sovs til, der kan få det hele til at glide nemmere ned.
Rødvinssauce - opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce - opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce kan bruges til de fleste lækre møre stege, og så har du en god undskyldning for at tage et glas under tilberedningen.
Lækker marinade til kyllingefiletter

Lækker marinade til kyllingefiletter

Når der skal grilles eller laves lækkerier med mindre stykker kød, kan det godt betale sig at marinere kødet.
Tomatsovs til pizza og lasagne

Tomatsovs til pizza og lasagne

Når du skal lave pizza eller lasagne, skal du have den helt perfekte tomatsovs. Den hjemmelavede er bare bedst.
Verdens bedste sovs til flæskesteg

Verdens bedste sovs til flæskesteg

Når du laver flæskesteg med sprød svær , skal du gemme saften, det giver verdens bedste sovs til flæskesteg .
Bechamelsauce

Bechamelsauce

Bechamelsauce er en fed ostesovs, der bruges oven på et eller andet, f.eks. lasagne, pasta med kødsovs (lasagnette ) eller til flødebagte kartofler uden fløde .

Giv en stemme og skriv en kommentar

Kommentarer

  1. ulrik skriver

    18. januar 2015 kl. 23:08

    Hej Michael – super rødvinsovs. Lavede den idag med timian til en culottesteg !!
    mvh Ulrik

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      19. januar 2015 kl. 23:59

      Uhmm det lyder lækkert, og jeg er glad for du synes om den 🙂

      Svar
  2. Fodbehandling-Odense.dk skriver

    8. februar 2015 kl. 15:14

    Rigtig nem opskrift på en lækker rødvins sovs.. 🙂
    Den kan anbefales..

    Svar
  3. Mathias skriver

    27. marts 2015 kl. 15:23

    Hej Micheal
    Hvis man ønsker at tilsætte lidt portvin, skal det så bare tilsættes sammen med rødvinen og koges ned?

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      27. marts 2015 kl. 18:49

      Hej Mathias,

      Ja, det skal være sammen med rødvinen, god fornøjelse 🙂

      Svar
  4. Sisse jenstn skriver

    18. april 2016 kl. 21:56

    Kan man fryse sovsen??

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      19. april 2016 kl. 11:53

      Hej Sisse,

      Ja, du kan sagtens fryse sovsen, evt. i mindre protioner, og så tage den frem når du har behov for det. Et par minutter i mikroovn, og så er den klar 🙂

      Du kan jo evt. fryse den i isterningsposer, hvis det skal protionsanrettes, jeg har dog ikke prøvet det, for der er aldrig noget tilbage 🙂

      Mvh.
      Michael

      Svar
  5. David skriver

    15. november 2016 kl. 16:47

    Hvor mange personer er denne opskrift til? 🙂

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      16. november 2016 kl. 6:15

      Hej David,

      I princippet skal de 9 dl koges ned til ca. 5 dl, så du får en halv liter sauce, der normalt vil være nok til ca. 8 personer, men det afhænger jo af hvem man er.

      Hos os vil der kun lige være til 4 personer 🙂

      Svar
  6. michael Juel skriver

    13. december 2016 kl. 14:24

    Hejsa

    Vi bliver 10 voksne og 5 børn og det er et “sauce” spisende selskab 🙂
    Kan jeg i princippet gange opskriften med 2 el. 3 ? eller er der faldgrupper der?

    Hilsner
    Michael5 stars

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      13. december 2016 kl. 17:06

      Hejsa,

      I princippet kan du sagtens bare gange med 2 eller 3.

      Hvis der er en faldgruppe, er det den længere tid det tager at koge saucen ned til ca. halvdelen.

      Du kan snyde, og komme ekstra bouillon i, evt. 1-2 ekstra terninger i forhold til vædske, men vær opmærksom på, at der er meget salt i de fleste færdiglavede buillon og terninger.

      På den måde kan du lave en dobbelt portion, uden det skal koges lige så længe. Men så er det selvfølgelig ikke sikkert smagen er helt lige så perfekt 🙂

      Mvh.
      Michael5 stars

      Svar
  7. Dennis Møller skriver

    5. oktober 2017 kl. 18:09

    Nu er jeg typen der sjældent/aldrig laver mad i den er klasse, så må lige høre, hvor meget er “en klat” smør, og hvad betyder sauter????

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      5. oktober 2017 kl. 18:52

      Hej Dennis,

      Det kan jeg da godt forstå du spørger om, det er jo noget min mor lærte mig for 40 år siden, dengang mayonnaise ikke hed majonæse 🙂

      At sautere betyder at letbrune en fødevare i fedtstof i kort tid ved middel eller stærk varme i pande eller gryde.

      Og til rødvinssauce er en klat smør faktisk afhængig af, hvor godt du kan lide smør. Hos mig er det 2-3 spiseskeer, men jeg ville nok vælge at sige, at en klat smør er en spiseske, hvilket er ca. 15-20g smør.

      God fornøjelse …
      /Michael

      Svar
  8. Jacob skriver

    31. december 2017 kl. 12:51

    I 2012 røg majonæse ud af retskrivningsordbogen igen vist nok sammen med rustbøf. Ingen af de stavemåder vil blive savnet herfra.

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      1. januar 2018 kl. 17:13

      Hej Jacob,

      Jeg er helt enig 🙂

      /Michael

      Svar
  9. Flemming skriver

    11. januar 2018 kl. 7:11

    Hej hej Michael

    den skal prøves kan du anbefalde en fornuftig vin dertil ca 40-50 kr

    og så lige den sidste opgave .hvordan pokker printer jeg din opskrift ud . andre steder er der sådan en lille firkant der står print på.

    måske du kunne sende den til min mail

    venlig hilsen Flemming

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      11. januar 2018 kl. 11:16

      Hej Flemming,

      Alle siger at man ikke skal bruge sin bedste rødvin til det, men jeg foretrækker alligevel at vælge en der er til at drikke, for den sidste sjat skal jo ikke gå til spilde. Eller når jeg så laver sovsen, vil jeg da gerne bruge en vin jeg lige kan nuppe et glas af, uden det smager af rævetis.

      Jeg kan anbefale en Masi Modello, den er i standardsortiment hos Netto til 50 kroner. Jeg mener lige jeg har set den i Føtex på tilbud til 40, så hvis den stadig er det, rammer det budgettet rigtig fint.

      Tid er penge, og mest når man har børn, men jeg er gået i gang med at lægge alle opskrifter ind i et smart plugin hvor der er udskrivningsfunktion med. Jeg er bare ikke nået hertil endnu 🙂

      Det er muligt at markere teksten, og bruge Ctrl+P eller højreklik eller hvad du nu vil bruge for at udskrive, så er det muligt at udskrive kun den vigtigste del med ingredienser og tilberedning. Det har jeg gjort, og sender til din email 🙂

      God fornøjelse
      /Michael

      Svar
  10. Niels Jacobsen skriver

    30. september 2018 kl. 21:31

    Hvor meget rødvin bruger du rødvinssovs5 stars

    Svar
    • Michael Bredahl skriver

      1. oktober 2018 kl. 4:40

      Godt du er vågen, tak 🙂

      I det nye system, var der lige smuttet en linje, næsten den vigtigste, for rødvinen var åbenbart drukket af sætternissen (hvis sådan en stadig findes!)

      Nu er det tilføjet igen, jeg beklager!

      /Michael

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Konkurrence

Vind 2000 kr!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

* = Obligatorisk felt

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

Klinksgaard.dk
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privatliv oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

Strengt nødvendige cookies

Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

Øvrige cookies

Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

Cookie politik

Mere information om vores Cookie Politik