Rødvinssauce kan bruges til de fleste lækre møre stege, og så har du en god undskyldning for at tage et glas under tilberedningen.

Hvad er Rødvinssauce?
Rødvinssauce er en blanding af af rødvin, bouillon eller fond fra stegen, løg og krydderier som rosemarin, der alt sammen nedkoges til en koncentreret sauce. Saucen kan jævnes let med mel eller maizena til en passende konsistens. Rødvinssauce bruges ofte til let til medium krydrede stege, af god kvalitet, der fortjener en ekstra god sovs – dog behøver rødvinen ikke være den bedste.
Rødvinssauce / rødvinssovs
Når du laver en en god bøf eller steg, er det vigtigt med en god sovs til kartofler og grønsager. Til rødvinssaucen skal du, ud over rødvin, bruge saften og kraften fra stegen eller bøffen, så sørg for at samle den op under tilberedningen.
Om du kalder det sovs eller sauce, kommer vel an på hvem du er 🙂
Jeg bruger rødvinssovs når ungerne er på besøg, og rødvinssauce når det er vennerne der er på besøg!

Rødvinssauce / rødvinssovs
Når du laver en en god bøf eller steg, er det vigtigt med en god sovs til kartofler og grønsager. Til rødvinssaucen skal du, ud over rødvin, bruge saften og kraften fra stegen eller bøffen, så sørg for at samle den op under tilberedningen.
Ingredienser
- 5 spsk olivenolie
- 200 g løg f.eks. rødløg eller skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 kvist rosemarin eller 1 stilk timian
- 2 spsk balsamico-eddike
- 4 dl Halvtør rødvin
- 5 dl saft fra stegen eller vand med bouillon
- 4 spsk maizena mel
- 1 klat smør
Tilberedning
-
Løg og krydderier svitses i olie (ikke brændes) i 3-5 minutter, til de er brunet af
-
Tilsæt balsamico-eddike, og sauter yderligere 5 min (så det koger)
-
Tilføj rødvin, og kog ned til det halve
-
Tilføj saft fra steg eller bullion, og lad det simre en halv time. Der skulle nu gerne være ca. halvdelen tilbage
-
Brug en sigte, så der kun er sovsen i en gryde/kasserolle
-
Smag til med salt og peber
-
Kom en klat smør i sovsen
-
Rør maizena i til det har en passende konsistens
-
Smag på sovsen, tilsæt evt. lidt ekstra salt eller peber
Opskriftsnoter
Denne opskrift er sat til 6 personer, og det vil nok også være fint nok, hvis man er mådeholdende. I min verden er der nok kun til 3-4 personer 🙂
Ekstra tip: tilsæt evt. lidt portvin, efter behag.

Du skal da have pandekager til dessert, ik’?

Servering

Brug den lækre rødvinssovs til dejligt mørt kød. Det kunne f.eks. være en lækker kalvemørbrad, oksemørbrad eller roastbeef.
Andre opskrifter til rødvinssovs:
- Rødvinssovs til Entrecotes på Weber grill
- Rødvinssovs til lammekølle
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar