Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Bageopskrifter / Nemme havregrynsboller

Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri

Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne.

Nogle gange har jeg glemt at købe morgenmad, og så bliver stressniveauet lige lidt ekstra højt, for almindelige bageopskrifter skal have gær (og hvem har lige det den dag i køleskabet), og så skal de hæve op til flere gange, og tager mindst 2 timer at lave.

Havregrynsboller tager også tid, men de skal ikke hæve, så der går under en time inden du er færdig. Hvis du ikke vil nøjes med havregryn med mælk eller noget andet hurtigt, kan du sagtens nå at få en bolle med i farten.

Havregrynsboller med ost - havreboller

Havregrynsboller
3.8 fra 10 stemmer
Udskriv

Nemme havregrynsboller

Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne. 

Ret Morgenmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Boller, Havreboller, Havregrynsboller
Sværhedsgrad Nem
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 12 stk
Kalorier 118 kcal
Forfatter Michael Bredahl

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 15 g loppefrøskaller 3 spsk
  • 100 g havregryn evt. grovvalsede
  • 200 g havregrynsmel havregryn der blendes
  • 50 g sesamfrø eller 20 g ekstra havregrynsmel
  • 1 tsk salt strøget mål (1 tsk vejer 5 g)
  • 2 tsk bagepulver strøget mål (1 tsk vejer 2 g)

Tilberedning

  1. Rør vand og loppefrøskaller sammen, og lad det stå mens du opvejer og blander de øvrige ingredienser

  2. Blend den største mængde havregryn til mel

  3. Afvej og tilsæt ekstra havregryn, sesamfrø, salt, bagepulver

  4. Tilsæt vandet med loppefrøskaller, der nu bør være lettere tyktflydende (efter ca. 10 minutter, men ikke meget længere!)

  5. Rør dejen grundigt sammen, kan sikkert gøres med en ske/grydeske. Æltes evt. til sidst med hænderne

  6. Opdel dejen i passende stykker, så det bliver det ønskede antal (de må ikke blive for store)

  7. Bages i 200° varm ovn i 40 minutter

Opskriftsnoter

Du kan bruge denne lynudgave til 4 hurtige havreboller:
1 dl vand
1 spsk loppefrøskaller
½ dl havregryn
1 dl havregrynsmel
1 spsk sesamfrø
1 Knivspids salt
½ tsk bagepulver

Nutrition Facts
Nemme havregrynsboller
Amount Per Serving (75 g)
Calories 118 Calories from Fat 36
% Daily Value*
Fat 4g6%
Saturated Fat 1g6%
Polyunsaturated Fat 2g
Monounsaturated Fat 1g
Sodium 204mg9%
Potassium 116mg3%
Carbohydrates 18g6%
Fiber 4g17%
Protein 4g8%
Calcium 1290mg129%
Iron 0.4mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne.

De bør laves som små boller, da det i princippet bare er en gang havregrød der kommer i ovnen. Hvis de bliver for store, bliver de ikke faste inden i, og så er det en bolle med havregrød i midten, det er ikke det mest charmerende at servere. Alternativt lave dem lidt større, og trykke dem lidt, så de ikke er tykkere end de små boller!

Servering og tilbehør

Du kan bruge disse boller både til morgenmad, frokost og aftensmad, eller en lille snack. De er rimelig neutrale, og kan både bruges med marmelade og ost, men også med en skive skinke eller laks.

Glutenfri havregrynsboller

Selvom havre i sig selv er glutenfri, så vil de fleste producenter tage forbehold for spor af alt muligt, så hvis du vælger havregryn der er certificeret glutenfri, så er du i mål.

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl


Opskrifter på boller

Boller
  • Boller til fødselsdag og fest
  • Grunddej til boller, flûte og formbrød
  • Morgenboller
  • Andre bageopskrifter

    • Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Boller til fødselsdag og fest
    • Morgenboller
    • Grunddej til boller, flûte og formbrød

    Giv en stemme og skriv en kommentar

    Kommentarer

    1. Louise skriver

      5. marts 2020 kl. 12:18

      Hej
      Jeg bagte i går ‘Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri’ og de smager godt. Kan de fryses?
      Mvh Louise

      Svar
      • Michael Bredahl skriver

        6. marts 2020 kl. 11:47

        Hej Louise,

        Ja, de kan sagtens fryses. 20 sekunder i mikroovn på hver side, og så en gang på brødristeren, så er de som nybagte igen 🙂

        Hav en fortsat fantastisk god dag!

        Michael

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Konkurrence

    Vind 2000 kr!

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

    * = Obligatorisk felt
    Konkurrence

    Vind 2000 kr!

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser)

    * = Obligatorisk felt

    Seneste kommentarer

    • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
    • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
    • Michael Bredahl til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
    • Louise til Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
    • Restaurant Fredericia til Flæskesteg

    Kategorier

    • Forretter
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Lette retter
    • Salater
    • Saucer
    • Desserter
    • Bageopskrifter
    • Ferie
    • Påske

    Copyright © 2023 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

    Kaloriefrie Cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer.

    Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden og levere personaliseret indhold i målrettet markedsføring på internettet

    samt indsamling af anonym brugerstatistik. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du cookies til disse formål. Indstillinger.

    Konkurrence

    TILMELD VORES NYHEDSBREV

    VIND 2000 kr!

    Nej tak

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)

    Klinksgaard.dk
    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privatliv oversigt

    Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie informationerne gemmes i din browser, og betyder at du kan genkendes når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå hvilke dele af hjemmesiden der er mest interessante og brugbare.

    Du kan justere alle dine cookie indstillinger ved at bruge de punkter der er.

    Strengt nødvendige cookies

    Strengt nødvendige cookies bør accepteres al tid, så vi kan gemme indstillingerne for dine cookie indstillinger.

    Hvis du ikke accepterer denne cookie, kan vi ikke gemme dine indstillinger. Det betyder at hver gang du besøger vores hjemmeside, vil vi være nødt til at spørge dig igen om du vil acceptere eller afvise dem.

    Øvrige cookies

    Denne hjemmeside bruger ekstra cookies:

    Diverse plugins, der hjælper med til at huske dine valg rundt om på hjemmesiden.

    Accepter venligst de strengt nødvendige cookies først, så vi kan gemme dine indstillinger!

    Cookie politik

    Mere information om vores Cookie Politik