Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne.
Nogle gange har jeg glemt at købe morgenmad, og så bliver stressniveauet lige lidt ekstra højt, for almindelige bageopskrifter skal have gær (og hvem har lige det den dag i køleskabet), og så skal de hæve op til flere gange, og tager mindst 2 timer at lave.
Havregrynsboller tager også tid, men de skal ikke hæve, så der går under en time inden du er færdig. Hvis du ikke vil nøjes med havregryn med mælk eller noget andet hurtigt, kan du sagtens nå at få en bolle med i farten.
Nemme havregrynsboller
Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne.
Ingredienser
- 5 dl vand
- 15 g loppefrøskaller 3 spsk
- 100 g havregryn evt. grovvalsede
- 200 g havregrynsmel havregryn der blendes
- 50 g sesamfrø eller 20 g ekstra havregrynsmel
- 1 tsk salt strøget mål (1 tsk vejer 5 g)
- 2 tsk bagepulver strøget mål (1 tsk vejer 2 g)
Tilberedning
-
Rør vand og loppefrøskaller sammen, og lad det stå mens du opvejer og blander de øvrige ingredienser
-
Blend den største mængde havregryn til mel
-
Afvej og tilsæt ekstra havregryn, sesamfrø, salt, bagepulver
-
Tilsæt vandet med loppefrøskaller, der nu bør være lettere tyktflydende (efter ca. 10 minutter, men ikke meget længere!)
-
Rør dejen grundigt sammen, kan sikkert gøres med en ske/grydeske. Æltes evt. til sidst med hænderne
-
Opdel dejen i passende stykker, så det bliver det ønskede antal (de må ikke blive for store)
-
Bages i 200° varm ovn i 40 minutter
Opskriftsnoter
Du kan bruge denne lynudgave til 4 hurtige havreboller:
1 dl vand
1 spsk loppefrøskaller
½ dl havregryn
1 dl havregrynsmel
1 spsk sesamfrø
1 Knivspids salt
½ tsk bagepulver
Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne.
De bør laves som små boller, da det i princippet bare er en gang havregrød der kommer i ovnen. Hvis de bliver for store, bliver de ikke faste inden i, og så er det en bolle med havregrød i midten, det er ikke det mest charmerende at servere. Alternativt lave dem lidt større, og trykke dem lidt, så de ikke er tykkere end de små boller!
Servering og tilbehør
Du kan bruge disse boller både til morgenmad, frokost og aftensmad, eller en lille snack. De er rimelig neutrale, og kan både bruges med marmelade og ost, men også med en skive skinke eller laks.
Glutenfri havregrynsboller
Selvom havre i sig selv er glutenfri, så vil de fleste producenter tage forbehold for spor af alt muligt, så hvis du vælger havregryn der er certificeret glutenfri, så er du i mål.
…
God fornøjelse / bon apetit
Opskrifter på boller
Andre bageopskrifter
- Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
- Opskrifter til jul
- Boller til fødselsdag og fest
- Morgenboller
- Grunddej til boller, flûte og formbrød
Louise skriver
Hej
Jeg bagte i går ‘Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri’ og de smager godt. Kan de fryses?
Mvh Louise
Michael Bredahl skriver
Hej Louise,
Ja, de kan sagtens fryses. 20 sekunder i mikroovn på hver side, og så en gang på brødristeren, så er de som nybagte igen 🙂
Hav en fortsat fantastisk god dag!
Michael