Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Bageopskrifter / Nemme havregrynsboller

Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri

Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne.

Nogle gange har jeg glemt at købe morgenmad, og så bliver stressniveauet lige lidt ekstra højt, for almindelige bageopskrifter skal have gær (og hvem har lige det den dag i køleskabet), og så skal de hæve op til flere gange, og tager mindst 2 timer at lave.

Havregrynsboller tager også tid, men de skal ikke hæve, så der går under en time inden du er færdig. Hvis du ikke vil nøjes med havregryn med mælk eller noget andet hurtigt, kan du sagtens nå at få en bolle med i farten.

Havregrynsboller med ost - havreboller

Havregrynsboller
Udskriv

Nemme havregrynsboller

Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne. 

Ret Morgenmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Boller, Havreboller, Havregrynsboller
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 12 stk
Kalorier 118 kcal
Forfatter Michael Bredahl

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 15 g loppefrøskaller 3 spsk
  • 100 g havregryn evt. grovvalsede
  • 200 g havregrynsmel havregryn der blendes
  • 50 g sesamfrø eller 20 g ekstra havregrynsmel
  • 1 tsk salt strøget mål (1 tsk vejer 5 g)
  • 2 tsk bagepulver strøget mål (1 tsk vejer 2 g)

Tilberedning

  1. Rør vand og loppefrøskaller sammen, og lad det stå mens du opvejer og blander de øvrige ingredienser

  2. Blend den største mængde havregryn til mel

  3. Afvej og tilsæt ekstra havregryn, sesamfrø, salt, bagepulver

  4. Tilsæt vandet med loppefrøskaller, der nu bør være lettere tyktflydende (efter ca. 10 minutter, men ikke meget længere!)

  5. Rør dejen grundigt sammen, kan sikkert gøres med en ske/grydeske. Æltes evt. til sidst med hænderne

  6. Opdel dejen i passende stykker, så det bliver det ønskede antal (de må ikke blive for store)

  7. Bages i 200° varm ovn i 40 minutter

Opskriftsnoter

Du kan bruge denne lynudgave til 4 hurtige havreboller:
1 dl vand
1 spsk loppefrøskaller
½ dl havregryn
1 dl havregrynsmel
1 spsk sesamfrø
1 Knivspids salt
½ tsk bagepulver

Havrebollerne bliver sprøde i skorpen, og lækre inden i. Faste, dog ikke så luftige, men med lidt pålæg på, vil du ikke engang lægge mærke til, at der ikke er brugt almindeligt mel til bollerne.

De bør laves som små boller, da det i princippet bare er en gang havregrød der kommer i ovnen. Hvis de bliver for store, bliver de ikke faste inden i, og så er det en bolle med havregrød i midten, det er ikke det mest charmerende at servere. Alternativt lave dem lidt større, og trykke dem lidt, så de ikke er tykkere end de små boller!

Servering og tilbehør

Du kan bruge disse boller både til morgenmad, frokost og aftensmad, eller en lille snack. De er rimelig neutrale, og kan både bruges med marmelade og ost, men også med en skive skinke eller laks.

Glutenfri havregrynsboller

Selvom havre i sig selv er glutenfri, så vil de fleste producenter tage forbehold for spor af alt muligt, så hvis du vælger havregryn der er certificeret glutenfri, så er du i mål.

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl


Opskrifter på boller

[wudpagelist cat=”561″ title=”Boller”]

Andre bageopskrifter

  • Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Opskrifter til jul
    • Æbleskiver med kærnemælk
    • Pebernødder med en snert af nelliker
    • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
    • Lækre sprøde brunkager
  • Boller til fødselsdag og fest
  • Morgenboller
  • Grunddej til boller, flûte og formbrød

Giv en stemme og skriv en kommentar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg
  • Michael Bredahl til Entrecôte på Weber Grill
  • Kaj Søndergaard til Entrecôte på Weber Grill

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2025 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

×

Log ind

Glemt adgangskode?

Ikke oprettet endnu? Opret en konto

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)