Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Bageopskrifter / Morgenboller

Morgenboller

Det bedste er friskbagte boller til morgenmad. Duften af nybagt brød breder sig i hele huset, og alle samles om morgenbordet. 

Det nemmeste er at tage noget ud af fryseren, og 15 minutter senere er der “friskbagte” boller. Med lidt forberedelse tager det ikke så lang tid, at lave rigtige friskbagte boller om morgenen.

Morgenboller

Fødselsdagsboller
5 fra 1 stemme
Udskriv

Morgenboller

Det bedste er friskbagte boller til morgenmad. Duften af nybagt brød breder sig i hele huset, og alle samles om morgenbordet. 

Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Keyword Boller, Morgenboller
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 8 stk
Kalorier 204.7 kcal
Forfatter Michael Bredahl

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 270 g hvedemel
  • 140 g grahamsmel eller 3-kornsblanding
  • 25 g smør eller margarine
  • 25 g sukker
  • 1 tsk salt
  • birkes, sesam eller lignende til drys

Tilberedning

  1. Opløs gæren i vandet der er lunkent

  2. Ælt alle ingredienser sammen (10 minutter i køkkenmaskine)

  3. Lad det hæve 5 minutter (hvile)

  4. Ælt dejen grundigt

  5. Lad dejen hæve ca. 20 minutter til dobbelt størrelse 

  6. Del dejen til 8 boller, eller 4 almindelige og 8 børneboller (4 boller delt i to)

    Placer på bageplade, og dæk til med film eller et viskestykke. Sæt bollerne i køleskab til næste morgen. Dejen kan holde 3 dage i køleskab med film på, men bliver en anelse kedelige på tredjedagen (dog alligevel friskbagte).

  7. Nu kan du sætte bollerne i køleskab, så er de klar til i morgen tidlig.

Bagning

  1. Tag bagepladen med bollerne ud af køleskabet, sæt dem på komfuret (over ovnen), og brug overskudsvarmen til at lune bollerne inden de bages.

    Det kan selvfølgelig være et problem i moderne køkkener, hvor kogepladen er ved siden af vasken, og ovnen er oven på eller ved siden af køleskabet i kosteskabet, men så har du også selv været ude om det, så kan overskudsvarmen fra ovnen ikke bruges til noget fornuftigt 🙂

  2. Sæt ovnen til 250°

  3. Efter ca. 20 minutter sættes bollerne i ovnen, bages i ca. 20 minutter til de er gyldne.

Bages med det samme?

  1. Hvis du vil bage bollerne med det samme, skal du stille ovnen på 250° når du har delt bollerne op og sat dem på bagepladen, der hvor de står 20 minutter og hæver.

    Derefter skal de i ovnen, ikke i køleskabet

Opskriftsnoter

Hvis køleskabet er indstillet til at være koldere end de sædvanlige 5°, kan det være en fordel at lade bollerne stå lidt længere inden de bages.

Servering og tilbehør

Til morgenboller hører selvfølgelig smør, marmelade og ost.

De kan sagtens klare fuldfede oste, og dem med kulturer der er dyrket, både af typen skimmel og camembert.

Hvis det er en sen frokost, kan de sagtens serveres som brunch, evt. i børnestørrelse, sammen med scramble æg, bacon, pølser og amerikanske pandekager.

Marmeladen der serveres til, kan med fordel være jordbær eller boysenbær, og prøv endelig også med lemon curd, der nærmest er honning med citrus smag. Og så selvfølgelig Nutella, det er ikke til at undvære.

Kan bollerne fryses?

Ja selvfølgelig. Og så er det bare ud af fryseren, ind i ovnen på 175° i 25 minutter, så er de klar. Men vær opmærksom, for hvis du har en hurtig ovn, er det måske nok med 20 minutter!

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl


Opskrifter på boller

[wudpagelist cat=”561″ title=”Boller”]

Andre bageopskrifter

  • Nemme havregrynsboller der kan være glutenfri
  • Opskrifter til jul
    • Æbleskiver med kærnemælk
    • Pebernødder med en snert af nelliker
    • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
    • Lækre sprøde brunkager
  • Boller til fødselsdag og fest
  • Morgenboller
  • Grunddej til boller, flûte og formbrød

Giv en stemme og skriv en kommentar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg
  • Michael Bredahl til Entrecôte på Weber Grill
  • Kaj Søndergaard til Entrecôte på Weber Grill

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2025 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

×

Log ind

Glemt adgangskode?

Ikke oprettet endnu? Opret en konto

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)