Tunmousse er en let og lækker ret, der kan spise som forret, og på rugbrød eller franskbrød til frokost eller morgenmad.
Ingredienser
- 2 dåser tun i olie
- 1 løg
- 2½ dl fromage fraich
- 1½ dl piskefløde
- saft fra 1 citron
- 4 blade husblas
- salt og peber
- Evt. rejer og/eller æg, og dild til pynt og god smag
Tilberedning
- Pisk fløden til flødeskum
- Hæld olien fra tunen
- Kom tunen i en skål og findel med gaffel
- Hak eller blend 1 løg
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min
- Bland tun, fromage fraich, løg, saft fra citron, salt og peber
- Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved, og smelt det i en skål i vandbad. Det skal kun lige smelte, ikke koge. Rør evt. med en gaffel når det er ved at være der.
- Afkøl husblassen ved at blande en spiseske af tunblandingen i husblassen. Bland efterfølgende med resten af tunblandingen.
- Flødeskummen vendes herefter forsigtig med en gaffel med tunblandingen.
- Den lækre tunmousse sættes på køl i mindst 1 time
Servering
Tunmoussen serveres direkte fra skål, med tilbehøret ved siden af (rejer, æg, dild, citron) – eller anrettes på rugbrød eller franskbrød med tilbehøret pænt arrangeret.
Antal portioner: 4-8 (4 som frokost/aftensmad, 8 som forret)
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar