Det er nemt og hurtigt at lave en lækker tomatsalat. I bund og grund er det bare tomater, løg og olie der blandes sammen.
Du kan selv vælge om du vil have hvidløg i, og andre krydderier, men jeg er fortaler for hvidløg i så meget som muligt. Det giver en fantastisk smag.
Til de fleste opskrifter på tomatsalat er der brugt mozzarella, men jeg er vild med en mild rød Cheddar. Du kan selvfølgelig eksperimentere selv, stort set al slags ost kan bruges.
Ingredienser
- 6 tomater (helst bøftomater)
- 2-3 rødløg
- 2-4 fed hvidløg (hvis du synes)
- 50 g mild rød Cheddar (eller mozzarella efter smag)
- 3 spsk. Balsamico-eddike
- En knivispids salt
- Et let strøg peber
- Evt. oliven (sorte er bedst, men grønne kan bruges)
- Evt. frisk basillikum
- 1 spsk. citronsaft (hvis du vil give den lidt bid, kan sagtens udelades)
Tilberedning
- Skær tomaterne i skiver
- Skær løg i skiver eller tern (efter behag)
- Brug en hvidløgspresser eller snit hvidløgende til fine små stykker
- Skær den milde røde Chedar ost i tern
- Læg tomater i bunden af en skål, hæld olien på
- Fordel løg og hvidløg jævnt over tomaterne
- Puf lidt til tomater og løg, så de blandes en anelse
- Læg osten oven på
Servering
Tomatsalaten kan serveres som en let frokostanretning med flûte eller andet godt brød til, eller som tilbehør til aftensmaden.
…
God fornøjelse / bon apetit
Skriv et svar