Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Saucer og sovser / Rødvinssauce og rødvinssovs

Rødvinssauce – opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce kan bruges til de fleste lækre møre stege, og så har du en god undskyldning for at tage et glas under tilberedningen.

Rødvinssauce skal serveres med elegance
Rødvinssauce skal serveres med elegance

Hvad er Rødvinssauce?

Rødvinssauce er en blanding af af rødvin, bouillon eller fond fra stegen, løg og krydderier som rosemarin, der alt sammen nedkoges til en koncentreret sauce. Saucen kan jævnes let med mel eller maizena til en passende konsistens. Rødvinssauce bruges ofte til let til medium krydrede stege, af god kvalitet, der fortjener en ekstra god sovs – dog behøver rødvinen ikke være den bedste.

Rødvinssauce / rødvinssovs

Når du laver en en god bøf eller steg, er det vigtigt med en god sovs til kartofler og grønsager. Til rødvinssaucen skal du, ud over rødvin, bruge saften og kraften fra stegen eller bøffen, så sørg for at samle den op under tilberedningen.

Om du kalder det sovs eller sauce, kommer vel an på hvem du er 🙂

Jeg bruger rødvinssovs når ungerne er på besøg, og rødvinssauce når det er vennerne der er på besøg!

Rødvinssauce - lækker rødvinssovs
Udskriv

Rødvinssauce / rødvinssovs

Når du laver en en god bøf eller steg, er det vigtigt med en god sovs til kartofler og grønsager. Til rødvinssaucen skal du, ud over rødvin, bruge saften og kraften fra stegen eller bøffen, så sørg for at samle den op under tilberedningen.

Ret Sauce
Køkken Fransk
Keyword Rødvinssauce, Rødvinssovs
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 6 Personer
Forfatter Michael Bredahl

Ingredienser

  • 5 spsk olivenolie
  • 200 g løg f.eks. rødløg eller skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kvist rosemarin eller 1 stilk timian
  • 2 spsk balsamico-eddike
  • 4 dl Halvtør rødvin
  • 5 dl saft fra stegen eller vand med bouillon
  • 4 spsk maizena mel
  • 1 klat smør

Tilberedning

  1. Løg og krydderier svitses i olie (ikke brændes) i 3-5 minutter, til de er brunet af

  2. Tilsæt balsamico-eddike, og sauter yderligere 5 min (så det koger)

  3. Tilføj rødvin, og kog ned til det halve

  4. Tilføj saft fra steg eller bullion, og lad det simre en halv time. Der skulle nu gerne være ca. halvdelen tilbage

  5. Brug en sigte, så der kun er sovsen i en gryde/kasserolle

  6. Smag til med salt og peber

  7. Kom en klat smør i sovsen

  8. Rør maizena i til det har en passende konsistens

  9. Smag på sovsen, tilsæt evt. lidt ekstra salt eller peber

Opskriftsnoter

Denne opskrift er sat til 6 personer, og det vil nok også være fint nok, hvis man er mådeholdende. I min verden er der nok kun til 3-4 personer 🙂

Ekstra tip: tilsæt evt. lidt portvin, efter behag.

Rødvinssauce - tilberedning af rødvinssovs
Tilberedning af rødvinssauce

Du skal da have pandekager til dessert, ik’?

Rødvinssauce - lækker rødvinssovs
Rødvinssauce – så er der lækker rødvinssovs

Servering

Lækkert mørt kød, kartofler og så skal der selvfølgelig rødvinssauce til
Lækkert mørt kød, kartofler og så skal der selvfølgelig rødvinssauce til

Brug den lækre rødvinssovs til dejligt mørt kød. Det kunne f.eks. være en lækker kalvemørbrad, oksemørbrad eller roastbeef.

Andre opskrifter til rødvinssovs:

  • Rødvinssovs til Entrecotes på Weber grill
  • Rødvinssovs til lammekølle

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Saucer og sovser

Lækre saucer til hverdag og fest

Lækre saucer til hverdag og fest

Saucer er det der giver smagen til almindelig kedeligt tilbehør. Hvis du serverer ris, kartofler eller grøntsager, skal der bare være en sovs til, der kan få det hele til at glide nemmere ned.
Rødvinssauce - opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce - opskrift på rødvinssovs til lækkert mørt kød

Rødvinssauce kan bruges til de fleste lækre møre stege, og så har du en god undskyldning for at tage et glas under tilberedningen.
Lækker marinade til kyllingefiletter

Lækker marinade til kyllingefiletter

Når der skal grilles eller laves lækkerier med mindre stykker kød, kan det godt betale sig at marinere kødet.
Tomatsovs til pizza og lasagne

Tomatsovs til pizza og lasagne

Når du skal lave pizza eller lasagne, skal du have den helt perfekte tomatsovs. Den hjemmelavede er bare bedst.
Verdens bedste sovs til flæskesteg

Verdens bedste sovs til flæskesteg

Når du laver flæskesteg med sprød svær , skal du gemme saften, det giver verdens bedste sovs til flæskesteg .
Bechamelsauce

Bechamelsauce

Bechamelsauce er en fed ostesovs, der bruges oven på et eller andet, f.eks. lasagne, pasta med kødsovs (lasagnette ) eller til flødebagte kartofler uden fløde .

Giv en stemme og skriv en kommentar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg
  • Michael Bredahl til Entrecôte på Weber Grill
  • Kaj Søndergaard til Entrecôte på Weber Grill

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2025 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

×

Log ind

Glemt adgangskode?

Ikke oprettet endnu? Opret en konto

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)