
Når du laver en en god bøf eller steg, er det vigtigt med en god sovs til kartofler og grønsager. Til rødvinssaucen skal du, ud over rødvin, bruge saften og kraften fra stegen eller bøffen, så sørg for at samle den op under tilberedningen.
Løg og krydderier svitses i olie (ikke brændes) i 3-5 minutter, til de er brunet af
Tilsæt balsamico-eddike, og sauter yderligere 5 min (så det koger)
Tilføj rødvin, og kog ned til det halve
Tilføj saft fra steg eller bullion, og lad det simre en halv time. Der skulle nu gerne være ca. halvdelen tilbage
Brug en sigte, så der kun er sovsen i en gryde/kasserolle
Smag til med salt og peber
Kom en klat smør i sovsen
Rør maizena i til det har en passende konsistens
Smag på sovsen, tilsæt evt. lidt ekstra salt eller peber
Denne opskrift er sat til 6 personer, og det vil nok også være fint nok, hvis man er mådeholdende. I min verden er der nok kun til 3-4 personer :)
Ekstra tip: tilsæt evt. lidt portvin, efter behag.
Opskrifter fra klinksgaard.dk