Klinksgaard.dk

Familien, opskrifter og rejser

  • Opskrifter
    • Aftensmad
      • Flæskesteg
      • 3 tips til sprød svær på flæskestegen
      • Lammekølle med hvidløg
      • Brunede kartofler – bedstemors opskrift på brunede sukkerkartofler
      • Koge kartofler siger du?
      • Søde kartofler i ovn som kartoffelbåde
      • Entrecôte på Weber Grill
      • Barbeque marineret flæskesteg på Weber Gasgrill
    • Forretter
    • Lette retter
      • Skyr som sund morgenmad
      • Salater og hjemmelavede dressinger
    • Saucer
      • Rødvinssauce
      • Lækker marinade til kyllingefiletter
      • Tomatsovs til pizza og lasagne
      • Verdens bedste sovs til flæskesteg
      • Bechamelsauce
    • Bageopskrifter
      • Bageopskrifter
      • Kage
        • Chokoladekage opskrifter
        • Chokoladekage med is
  • Desserter
    • Pandekager
      • Amerikanske pandekager
      • Bananpandekager
      • Pandekager med is og topping til dessert
    • Opskrifter til jul
      • Æbleskiver med kærnemælk
      • Pebernødder med en snert af nelliker
      • Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge
      • Lækre sprøde brunkager
    • Fastelavnsboller
      • Gammeldags fastelavnsboller med chokolade
      • Fastelavnsboller med creme og glasur
    • Chokoladekage opskrifter
    • Pandekager
  • Vi anbefaler
  • Blog
  • Om
    • Min konto
    • Cookie og Privatliv
    • Copyright
    • Rygestop
Klinksgaard.dk / Bageopskrifter / Opskrifter til jul / Æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Gløgg og æbleskiver er en naturlig del af julen, og det er faktisk rigtig nemt at lave dem fra bunden af, selv.

Og når du kan lave de klassiske gammeldags æbleskiver, kan du også sagtens eksperimentere med at bruge kardemomme, ingefær eller måske endda det helt gamle trick med æblestykker i dejen!

Vil du ha’ 3 tips til sprød flæskesværd

Æbleskiver med kærnemælk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 4 dl. kærnemælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 100 g (smeltet) smør til stegning (eller flydende margarine)

Fremgangsmåde

  • Mel og krydderier blandes sammen
  • Kærnemælk og æggeblommerne tilsættes
  • Det hele røres sammen til det det er jævnt

Lad blandingen stå ½ time overdækket

  • Pisk hviderne stive
  • Vend dem i blandingen

Det nemmeste er at have den færdige blanding i en kande, ellers hav et lille bæger, hvor det er nemt at ramme æbleskivepandens huller.

Tilberedning

  • Varm æbleskivepanden godt op
  • Tilsæt et par dråber smør i hvert hul
  • Fyld hvert hul ca. 3/4 op

Brug en bestemt rækkefølge, det går pludselig hurtigt, så det er rart at kunne vende dem i samme rækkefølge hver gang 🙂

  • Brug en hæklenål, strikkepind, stegenål eller gaffel til at vende æbleskiven
    • Træk forsigtigt i yderkanten, hvis den slipper, og ikke smuldrer, er den klar (den skal gerne være lys brun)
    • Tag fat inde fra midten, og hiv op så du følger cirklen rundt i en halvbue, til æbleskivehalvkuglen står lodret op
      Æbleskiven vendes
    • Tag fat på midten af halvkuglen, og tving den rundt, så den dækker hullet
    • Resten af dejen skulle gerne falde ned i hullet, og danne en ny halvkugle
    • Brug redskabet til at skubbe halvkuglens kanter ned mod hullet, så dejen samles til en hel kugle
  • Skub forsigtigt til æbleskiverne, og se om de løsnes
  • Rul dem evt. lidt rundt et par gange, så de bliver jævnt brune og runde
  • Tag dem af panden, når de har fået tilpas farve, hold dem lune i en skål der overdækkes

Servering

Æbleskiver serveres selvfølgelig med sukker, flormelis og dit favorit syltetøj. Og så skal der gløgg til, med mandler, og rosiner der har ligget i en god rom i 48 timer. Mums.
Æbleskiver med gløgg

…

God fornøjelse / bon apetit

Michael Bredahl

Julens lækre specialiteter

Æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Gløgg og æbleskiver er en naturlig del af julen, og det er faktisk rigtig nemt at lave dem fra bunden af, selv.
Pebernødder med en snert af nelliker

Pebernødder med en snert af nelliker

Når vi skal lege mus, er det nødvendigt med pebernødder. Mange pebernødder. Én peger på en pebernød, mens en anden kigger væk.
Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Lækre sprøde vaniljekranse med julehygge

Så skal der bages lækre sprøde vaniljekranse. Nogle bruger stadig ordet vanille, men det er for gammeldags 😉
Lækre sprøde brunkager

Lækre sprøde brunkager

Ingen jul uden brunkager, så bare se at komme i gang. Det bedste er duften af nybagt, efter en hård kamp med poderne om at få lavet brunkager, og ikke ballade.

Giv en stemme og skriv en kommentar

Få overblikket
recipe image
Opskrift
Æbleskiver med kærnemælk
Michael Bredahl
Oprindelig dato
2016-12-15
Forberedelsestid
10M
Tilberedelsestid
45M
Total tid
55M
Gennemsnitlig bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 17 Review(s)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Seneste kommentarer

  • Michael Bredahl til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • erik bøgesø til Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse
  • Restaurant Fredericia til Flæskesteg
  • Michael Bredahl til Entrecôte på Weber Grill
  • Kaj Søndergaard til Entrecôte på Weber Grill

Kategorier

  • Forretter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Lette retter
  • Salater
  • Saucer
  • Desserter
  • Bageopskrifter
  • Ferie
  • Påske

Copyright © 2025 Klinksgaard.dk - en del af Michael-Bredahl.dk - CVR: 2146 6107 - Pinterest - GMB - FB -

×

Log ind

Glemt adgangskode?

Ikke oprettet endnu? Opret en konto

Konkurrence

TILMELD VORES NYHEDSBREV

VIND 2000 kr!

Nej tak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bagetid.dk eller Økologisk Supermarked. (Konkurrencebetingelser) Du får en email der skal bekræftes, inden du er med i lodtrækninen. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, men så forlader du også lodtrækningen :)