Kan man lave pandekager uden æg? selvfølgelig kan du det! Der er et par tricks du skal have med, men så har du også nogle lækre pandekager der smager (næsten) lige så godt som de helt almindelige.
Rør tykmælk og sukker sammen
Bland Natron og hvedemel i
Smelt smørret og rør det sammen med dejen
Lad dejen stå køligt i en halv time, inden tilberedning
Opvarm en pande til højeste varme
Tilføj en smule fedtstof til den første pandekage
Hæld pandekagedej på panden så det lige dækker
Det kan være en fordel at bruge et målebæger, evt. decilitermål, så du ved hvor meget det skal på til hver
Som regel kan du se pandekagen er klar til at blive vendt, når dejen ikke længere er flydende ovenpå. Dejen er blank fra starten af, og når den bliver mat, skal den vendes. Læg mærke til hvor brun den blev, så du ved til den næste, om den skal have mere eller mindre.
De færdige pandekager lægges på en tallerken, og kan med fordel sættes i en 50° varm ovn, så de er varme når de skal serveres.
Opskrifter fra klinksgaard.dk