Canadiske pandekager

Canadiske pandekager

Ret: Pandekager
Køkken: Canada
Keyword: Canadiske pandekager, Pandekagedej, Pandekager
Sværhedsgrad: Nem
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 10
Kalorier: 92.9 kcal
Forfatter: Michael Bredahl

De Canadiske pandekager bruges også som brunchpandekager, så du kan med fordel servere dem med toastbrød, bacon og æg, enten scrambled, spejlæg eller røræg. Og husk sirup, det er en af de vigtigste detaljer, til den type pandekager.

Udskriv

Ingredienser

  • 180 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl mælk
  • 2 tsk olie

Tilberedning

  1. Mælk og olie røres sammen i en skål

  2. De øvrige ingredienser tilsættes under omrøring

  3. Pandekagedejen kan med fordel sættes på køl i en halv til en hel time inden brug

  4. Pandekagerne hæver lidt, så pandes sættes på middel varme, da de ellers bliver sorte

  5. Tilsæt et par dråber olie eller andet fedtstof på panden til den første pandekage

  6. Hæld en afmålt mængde pandekagedej på panden, ikke over ½ dl. Der kan ca. være 3 pandekager på en almindelig pandekagepande

  7. Når pandekagerne bliver matte og tørre, skal de vendes. Hvis de er for mørke, kan du skrue lidt ned, eller vende dem lidt før næste gang.

  8. Tildæk dem med et viskestykke, eller sæt dem i ovnen for at holde dem varme indtil servering

  9. De Canadiske pandekager kan også laves dagen før, og opvarmes i ovn eller mikroovn lige inden servering.

Nutrition Facts
Canadiske pandekager
Amount Per Serving (25 g)
Calories 92.9 Calories from Fat 21
% Daily Value*
Fat 2.3g4%
Saturated Fat 0.2g1%
Polyunsaturated Fat 1.5g
Monounsaturated Fat 0.4g
Cholesterol 0.1mg0%
Sodium 145.4mg6%
Potassium 32.1mg1%
Carbohydrates 16.4g5%
Fiber 0.7g3%
Sugar 2.5g3%
Protein 1.7g3%
Vitamin A 5IU0%
Calcium 520mg52%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.