Til rigtige amerikanske pandekager bruges kærnemelk (Buttermilk), men du kan også gå med en letmælk, minimælk eller endda skummetmælk. Du skal bare være opmærksom på, at konsistensen af den færdige dej skal være ret stiv, så der skal sikkert bruges knap så meget mælk!
Æg og sukker blandes i en skål
Kærnemælk tilsættes og piskes yderligere
Vanilje hældes i, og der piskes yderligere
Mel, bagepulver natron, salt og krydderi blandes i en skål for sig selv
Det tørre hældes i en sigte, og tilsættes lidt efter lidt under omrøring
Når massen er blandet, skal dejen være rimelig tyk
Dejen sættes på køl en time (mindst en halv time, gerne mere end en time)
Opvarm en pande på halv varme, eller brug en pandekage bager
Hæld et par dråber kokosolie på panden, eller en klat smør, og tvær det ud med et stykke køkkenrulle
Hæld en lille spiseskefuld dej på panden, der kan sikkert godt være 5-7 stk. ad gangen
Når dejen er let hævet, og begynder at blive glat i overfladen, skal de vendes. Det er INDEN der kommer små huller i dejen!
Når pandekagerne er færdige, tages de af panden, og holdes lune under et stykke staniol, et rent viskestykke, eller evt. i ovnen på laveste varme.
Opskrifter fra klinksgaard.dk