Moderne fastelavnsboller er nærmest som wienerbrød, lækkert, sødt og luftigt. Her prøver vi at efterligne de bedste af bagerens.
Lun smørret i en gryde, det skal kun lige smelte
Hæld mælken i gryden, og lad den blive lun sammen med smørret
Rør gæren ud i blandingen
Tilsæt resten af ingredienserne til dejen under omrøring, undtagen 1 dl. mel som bruges til æltning
Når dejen er fast. æltes den med hænderne til den er smidig, og næsten ikke klistrer til bordet mere. Den skal æltes mindst 200 gange.
Læg dejen i en skål og lad den hæve et lunt sted overdækket
Hæld mælk og sukker i en gryde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, put dem i gryden
Majsstivelsen og æggeblommer piskes sammen i en skål for sig
Hæld massen i gryden, og pisk det hele sammen
Tænd for gryden, og pisk hele tiden indtil det koger
Cremen skal koge ca. 3 minutter, og blive tyk
Hæld cremen i en skål, og sæt den i køleskabet
TIP! For at der ikke skal komme skind på cremen mens den står i køleskabet, bør du strø lidt sukker på
Drys mel på bordet
Rul dejen ud i en firkant på godt 15 x 15 cm
Skær dejen ud i 8 firkanter
Placer en klat creme i midten af hver firkant
Bøj hjørnerne ind mod midten og klem godt sammen (uden cremen splatter ud) så cremen er lukket inde
Læg bollerne omvendt på en bageplade med bagepapir (så samlingen vender nedad)
Lad dem efterhæve 20 minutter
Bollerne bages i 20 minutter i midten af ovnen ved 200°
Lad bollerne afkøle inden der tilføjes glasur
Hæld flormelis i en lille skål
Tilsæt et par dråber madlavningsfarve
Tilsæt lidt af vandet og rør rundt
Tilsæt vand lidt ad gangen, til den er tyktflydende (hvis den bliver for tynd, kan der tilsættes lidt mere flormelis)
Hæld lidt glasur på hver fastelavnsbolle, brug evt. en teske
Opskrifter fra klinksgaard.dk